Anna Andersson över 1000 i storsegern mot Högland

Serieledande Spader Dam kom igen starkt efter fredagens knappa förlust mot Team X-Calibur. Spader Dam vann söndagens seriefinal mot BK Högland övertygande och Anna Andersson var i topp med hela 1008.

– Skönt att vi fick revansch direkt mot ett topplag och skönt personligen med dagens spel då det gått lite knackigt på senare tid, säger en nöjd Anna Andersson.

BK Högland fick nog sota för Spader Dams knappa förlust i fredagens toppmöte mot Team X-Calibur. När det var dags för söndagens seriefinal mellan tabellettan Spader Dam och tabelltvåan BK Högland, i den haltade tabellen, var Helsingborgsdamerna laddade till tusen. Det  var aldrig något snack om var segern skulle gå. Trots bortaplan vann Spader Dam med klara 16-4 efter att ha avgjort matchen redan i den tredje serien med ledning 12-3.

– Visst fanns det en stor revanschlusta idag. Vi spelade inte dåligt i fredags men det räckte inte så det var gott att vi fick med oss två poäng idag, förklarar en glad Anna Andersson i Spader Dam.

Serieledarna visade upp en imponerande hög jämnhet med serieraden 1699, 1686, 1692 och slutligen 1686 en andra gång. Det gav fina 6763 i totalslagning mot hemmalagets 6123.

– Det visar att vi har en jämn och hög nivå i laget. Om matchen i sig finns inte mycket att säga, de kom inte upp i nivå och vi hade bra koll läget matchen igenom.

I det segrande bortalaget storspelade Anna Andersson som strajkade ihop hela 1008.

– Det var andra gången i ligan jag lyckades ta mig över den lite magiska gränsen. Jag behövde dubbla i den sista rutan och det var gott att klara av det.

I par med Jenny Wegner, 880, blev det också fyra vunna banpoäng denna söndag för Anna. Även bordsparet Katrin Jansson, 852, och Josefine Linderoth, 831, vann alla fyra banpoäng. I hemmalaget toppade Rebecka Larsen med 862.

I Stockholmsderbyt segrade B-K Eva också klart på bortaplan mot Hammarby IF BF. Eva följde upp gårdagens viktiga seger mot BK Merci med att ta två nya poäng efter mycket fint spel. Bortalaget släppte bara en banpoäng till Hammarby under de tre första serierna och vann till slut med övertygande 17-3.

Eva strajkade ihop utmärkta 6781 mot hemmalagets 6222 med en imponerade jämnhet i laget. Hela sju spelare var över 800 och även idag toppade Emelie Neidenmark, denna gång med 899. Bäst i matchen individuellt var däremot hemmalagets Amanda Engström med fina 925.

Länk till matcher och tabell damernas elitserie

 

 

 

 

Jonas Brändström   18 februari 2024 17:33