Allsvenska grupperna söndag 21/1

I de allsvenska grupperna har det idag spelats två matcher, en på herrsidan och en på damsidan, och båda matcherna har spelats i de norra grupperna. Båda matcherna slutade också med bortaseger.

I herrarnas Nordallsvenskan tog Umeå emot Boden. Lagen började lite trevande och det var gästerna som tog ledningen med 3─2. Bodenspelarna var också de som fick bäst ordning på spelet i andra serien och drog ifrån till 7─3. Den ledningen utökades till 9-6 efter tredje, där Umeå lyckade knipa totalen i en serie där lagen vann två bord var. Sedan var det emellertid stopp för hemmalaget, för Boden fick till 1650 i sista serien och fick med sig en 5-0 till seger med 14-6. Mats Raneblads 776 var bästa slagning hos UIK medan Boden hade en kvartett över pari. Matchbäst var Andreas Lindgren med 868, tätt följd av Axel Simonssons 863. Kim Lindström slog 829 och Ludwig Ingerskog 815. Paret Simonsson/Ingerskog grejade fyra banpoäng till sitt Boden.

På damsidan var det match mellan Team Sollentuna och Sundbybergs IK. Matchen inleddes med en jämn första serie, där Sumpan lyckades dra längsta strået i kampen om totalen och därmed tog ledningen med 3─2. SIK fortsatte att vara vassast även i andra serien och efter den stod det 7─3 i bortafavör. I tredje tog lagen varsitt bord ganska klart, men de övriga två var desto jämnare. De slutade med att SIK vann ett bord med fem käglor och Sollentuna vann ett med en enda pinne! Sollentuna knep dessutom åt sig totalen i tredje serien. Hoppet fanns fortfarande hos hemmalaget men inför sista serien var ledningen SIK:s med 9─6.

Båda lagen avslutade bra och allra bäst var Sundbyberg. Sollentuna gjorde godkända 1484 i sista serien, men SIK gjorde 1545 och vann serien med 3─2 och matchen med 12─8. Hos segrarna toppade Stefanie Layrisse, som gjorde 817 och tog full pott i banpoäng tillsammans med Pernilla Arvidsson. Matchbäst blev Sollentunas Liva Vaivade med fina 857.

Catharina Blixt Jeppson   21 januari 2024 19:34