AIK tog dubbla bortasegrar i Mellanallsvenskan

I dagens Mellanallsvenska så spelades det 7 matcher och det enda bortalag som fick med sig några poäng var AIK som lyckades ta med sig full pott hem efter sina två matcher

AIK var på östgötaturné på lördagen och inledde sin dag med match i Norrköping mot Örnen. Och stockholmarna var definitivt på spelhumör den här lördagen! Första serien inleddes med hela 5-0, som sedan följdes upp av 3-2 i andra serien och en klar ledning.

Örnen ville dock visa att matchen inte var över när de kom igång ordentligt i tredje serien och plockade 4-1 för att hålla matchen vid liv in i sista serien. Men då ökade AIK takten ytterligare i sista serien och stängde matchen med 4-0 och slutresultat 13-6. AIK slog därtill hela 7337, vilket väl får betecknas som en rätt bra start på dagen.
Lukas Jelinek i AIK slog 964, men trots det så fick han nöja sig med näst högsta slagning i matchen då Örnens Joakim Nilsson fick ihop hela 1022.

När Örnen var avklarat så var det Baltzars tur att åka på en omgång av AIK. Den här matchen utspelade sig i mångt och mycket på samma sätt som matchen mot Örnen, då det var AIK som tog kommandot från start och vann de båda första serierna med 4-1 respektive 5-0 och tog en ledning som blev ointaglig för Baltzars del.

Detta trots att Baltzar kom igen rätt bra i tredje serien och vann sagd serie med 4-1 och gav sig själva chansen till i alla fall 1 poäng. Och 5-0 blev det i sista serien, men det var AIK som plockade samtliga poäng och vann med 15-5. 4 poäng med hem från bortaresa är mycket bra och AIK hänger på Matteus-Pojkarna i toppen på serien.
Jonas Allard i Baltzar blev bäst i matchen med 916 medan Kevin Melin blev bäst i AIK med 910.

Ett lag som var nära, men ändå så långt borta, att ta poäng på bortabanor under dagen var Taifun. Det var 2 värmlandsderbyn som stod på schemat för Taifun, och det första var mot Bågen i Hagfors. Bågen var det något starkare laget för dagen och avgjorde matchen redan efter 3 serier med 3-2, 5-0 och 3-2. Trots det så slutade matchen "bara" med 11-9 till Bågen, då Taifun avslutade matchen starkt och vann med 5-0 i sista serien. 

Tack vare segern tog sig Bågen upp på fjärde plats, bättre poängskillnad än Gamleby på samma poäng.
Daniel Svahn i Taifun bäst i matchen med 959. Stefan Biehl bäst i hemmalaget med 936

När Taifun sedan åkte vidare till Karlskoga  för match mot Nobel så blev det en liknande matchbild. Nobel var inledningsvis det starkar laget och vann de båda första serierna med 4-1 och hade en stark 8-2 ledning halvvägs genom matchen. 

I den här matchen kom dock Taifun igång lite tidigare. De gav sig själva chansen till ett poäng den här dagen när de vann med 3-2 i tredje serien. Och det var inte långt borta att det räckte hela vägen. Nobels spel kraschade nästan totalt i sista serien, något som Taifun sånär tog vara på till fullo. Men till slut så kunde hemmalaget plocka den nödvändiga poängen och vinna matchen med 11-9. Inte kanonkul att åka på stryck med 11-9 två gånger på samma dag...
Taifun hade dock matchens lirare i Just in Karlsson som fick ihop 977. I Nobel var Lars Lindbäck bäst med 947, tätt följd av lagkamrat Alfred Odbert med 945.

Om Taifun var nära poäng, så var det inte riktigt lika nära för Vimmerby. Smålänningarna var på besök i Stockholmstrakten och de har nog definitivt haft roligare bortaresor. Första matchen spelades mot Sundbyberg och i de första två serierna fick Vimmerby med sig 3 banpoäng, vilket också blev allt de fick med sig då Sumpan avslutade matchen med 10-0 på de två sista serierna och vann matchen med 13-7
Mikael Kanold i Sundbyberg verkar vara i form för tillfället och fick ihop 957. Peter Svensson bäst i Vimmerby med 854

Nästa match mot Ax var inte speciellt mycket roligare för Vimmerby. Återigen blev det bara totalt 3 plockade banpoäng, även om det var närmare 4 den här gången då ett banpar slutade oavgjort. Ax var det betydligt bättre laget för dagen och vann matchen ganska enkelt med 16-3
Robert Myrén i Ax bäst i matchen med sina 900 medan Robin Stefansson blev bäst i Vimmerby med 825

Mariestad har match mot Gotlandspärlan i morgon söndag så för deras del var det bara match mot Västerås som skulle klaras av under dagen. Mariestad var länge med i matchen, trots att Västerås startade med 4-1 i första serien. I andra serien slutade ett banpar oavgjort och poängen delades broderligt 2-2. 

I tredje serien var Mariestad lite starkare och vann med 3-2 och matchen stod och vägde lite grann. 8-6 till Västerås och det kändes lite som att det kunde sluta hur som helst. Då tog hemmalaget tag i det hela ordentligt, smällde in matchens överlägset högsta serie och vann med 4-1 till slutresultat 12-7
Susanna Kiiskinen i Västerås hade igång stora släggan hela matchen och slog fina 978. I Mariestad var som så många gånger förr Erik Ahlstrand bäst med 891.

Linus Wirén   18 februari 2023 20:50