AIK BK D vann toppmötet i damernas Norra Allsvenska

AIK BK D vann toppmötet mot gästande Stånga IF och tog lördagens enda hemmaseger i damernas Norra Allsvenska.

Det var lite av bortalagens lördag i damernas Norra Allsvenska med tre bortasegrar av fyra. Serieledande AIK BK D tog emot tabelltvåan Stånga IF i damernas Norra Allsvenska och det blev hemmalaget som kom att dra det längsta strået till slut.

Men det var gästande Stånga som inledde bäst och tog ledningen med 6-4 efter halva matchen. Sedan vände hemmalaget på matchen och kunde vinna med 12-8 och befästa sin serieledning.

AIK hade matchens stora lirare i Malin Brodin som fick ihop fina 857 och var ensam i matchen över 800. Bäst hos gästerna var Annica Bodin med 775.

IF Stånga vann däremot borta mot tabelltrean BK Prime Sthlm med knappast möjliga marginal. Matchen slutade 10-9 till Stångalagets fördel efter att ett bord slutat oavgjort i den andra serien.

Hemmalagets Jeanette McGuinness var matchbäst med 794. I det segrande Stånga var Camilla Olofsson i topp med 770 och Camilla vann även alla fyra banpoäng i par med Annica Bodin, 740.

Sandvikens AIK BF lyckades vinna dubbelt på bortaplan. Först mot Team Sollentuna i en match som också blev mycket jämn. Gästerna hade en ganska komfortabel ledning med 10-5 inför avslutningen, men hemmalaget var nära att rädda en poäng. Sandvikens segersiffror skrevs till 11-9 efter att laget lyckats vinna en banpoäng i den sista serien med knappa nio käglor.  

Maria Arnöman bäst i Sandviken med 778 och i Sollentuna toppade Tarja Karlsson med 730 individuellt.

Sandviken fortsatte sedan med att ta en betydligt klarare seger mot Sundbybergs IK. Matchen var avgjord redan efter tre spelade serier då gästerna skaffat sig en ointaglig ledning med 12-3.

Återigen var Maria Arnöman bäst i Sandviken, denna gång med 829. Klart bäst individuellt i matchen var dock hemmalagets Lina Elfström med fina 888.

I damernas Södra Allsvenska var endast en match redovisad på BITS vid skrivandet stund sent på lördagskvällen. Det var BS Hässles seger på bortaplan mot BK Linnéa där gästerna vann med 13-7. Hässle hade matchens två spelare över 800 med Lova Nilsson i topp på utmärkta 886 före Saga Johansson, 821. I hemmalaget toppade Margaretha Carlsson med 799.

Länk matcher och tabell Norra Allsvenskan

Länk matcher och tabell Södra Allsvenskan

 

 

Jonas Brändström   25 februari 2023 21:25