300-slagning under söndagens allsvenska matcher

I Sydallsvenskan bjöds det på storspel i Partille när Pergamon F slog 1920 och Johnny Magnusson, Kabaré BS slog till med en 300-serie. I damernas Norra Allsvenska tätnar striden om kvalplatserna till Elitserien.

Vi börjar med damernas Norra Allsvenska där det efter helgens matcher verkar vara fyra lag som kommer göra upp om de två kvalplatserna till Elitserien.

Team Sollentuna som tog emot BK Flamman släppte aldrig riktigt in gästerna i matchen. Det var hemmalaget Solletuna som hade greppet om matchen från början till slut och hade avgjort efter tre serier när det stod 14-1.
Sista serien blev jämnare men även den till Sollentuna som tog en storseger hemma med 17-3 (5300-4772).
Matchbäst blev Sollentunas Liva Vaivade på 777 poäng och hon tog även full pott i banpoäng tillsammans med Hanna Zeidlitz. Full pott i banpoäng tog även Tarja Karlsson som spelade tillsammans med K-LAndersson och Camilla Efverstedt (två serier vardera). Hos gästande BK Flamman var det Anna Thorell som stod för högsta slagningen på 660 poäng.

I Sandvikens Bowlinghall var det derbymöte mellan Sandvikens AIK BK DB och tabelltrean Sandvikens AIK BK. Kanske inte helt oväntat var det bortalaget som kopplade ett grepp om matchen och hade övertaget via 2-8 efter halva matchen. Tredje serien var det dock hemmalaget som välte flest käglor och tog totalpoängen, men fick bara med sig ett bord så det blev 2-3 och matchen var därmed avgjord. Även sista serien slutade 2-3 och därmed stärkte Sandvikens förstalag sin placering i tabellen via 6-14 (4526-4750). Sandvikens AIK BK behåller sin tredje plats och ligger nu bara 1 poäng efter Stånga och Prime men med fler matcher spelade och nästa helg väntar hemmamatch mot just Stånga.
Matchbäst blev Maria Arnöman, Sandvikens AIK BK DB på 858 poäng och hon tog även full pott i banpoäng tillsammans med lagets yngsta spelare Vendla Pierrou. Högsta slagningen hos Sandvikens AIK BK hade Natalie Burman på 706 poäng.

Sundbybergs IK tog emot BK Flamman för deras andra bortamatch för dagen.  Även här var det hemmalaget som kopplade greppet om matchen och höll det sedan hela matchen genom att vinna samtliga fyra serier med 4-1. Det innebar att även denna match var avgjord efter tre serier och slutade 16-4 (5317-4646). Matchbäst blev Sundbybergs Pernilla Arvidsson på 760 poäng följt av Stefanie Layrisse på 701 poäng. Högsta slagningen i Flamman hade Camilla Eklund som också tog lagets fyra poäng tillsammans med Anna Thorell.
Sundbybergs seger placerar dem på fjärde plats i tabellen och gör att de är med och slåss om kvalplatserna till Elitserien när de nästa helg spelar borta mot serietvåan Prime.

Länk till tabell och matchresultat i Norra Allsvenskan

Sydallsvenskan bjöd som sagt under söndagen på en riktig strajkfest och en 300-slagning! Här tog Pergamons seger dem upp på en tredje plats i den oerhört jämna tabellen där det fortfarande är många lag som är med och slåss om kvalplatserna.

Team Pergamon BC F tog emot Kabaré BS i Partille och oj vad det bjöds på fin bowling! Hemmalaget öppnade med en 4-1 ledning. Andra serien bjöd på en rejäl strajkfest i Partille när Pergamon spelade ihop hela 1920 poäng! Det gav dem 4-1 och ledning med 8-2 efter halva matchen. Kabaré strajkade ihop 1702 i andra serien och det efter att Johnny Magnusson på första banparet slog till med en 300-serie! Tredje serien bjöd också på spänning då Kabaré så när som på en poäng lyckades hålla liv i matchen. Nu föll det bordet till Pergamons favör och serien slutade 2-3. Sista serien gjorde Pergamon återigen en tempohöjning och Kabaré orkade inte riktigt hänga med så 4-1 blev till hemmaseger för Pergamon med 14-6 (6914-6452). Matchbäst blev Pergamons Björn Lindqvist på 926 poäng följt av Alexander Larsson på 901 poäng. Björn tog även full pott i banpoäng tillsammans med Anton Elofsson. Högsta slagningen i Kabaré hade Johnny Magnusson som med sin 300-serie fick ihop 918 poäng.

- Det var kul å speciellt att göra 300 mot Pergamon då man spelade där innan i 19 år! säger Johnny Magnusson.

Kulladals BS F1 var spelade första matchen mot BKF Falkenberg F1 som hade dubbel borta match i Baltiska i Malmö. Hemmalaget öppnade starkt och tog ledningen med 4-1 men Falkenberg hittade in i andra serien och kunde reducera via 2-3. Tredje serien växlade hemmalaget Kulladal upp och tog hem 3-2 mot Falkenberg som hängde med bra och höll matchen vid liv. Det stod 9-6 inför sista serien som blev väldigt jämn med bara 3-20 poängs marginal på samtliga bord. Det var Kulladal som fick med sig flest banpoäng och matchen slutade med hemmaseger 12-8 (6678-6428). Kulladal hade tre spelare över 900-strecket där Peter Eriksson blev matchbäst på 913 poäng, följt av Bengt Petersson på 910 poäng och Robert Alm Kaneby på 905 poäng. Robert tog även full pott i banpoäng tillsammans med Max Svensson. Högsta slagningen hos Falkenberg hade Oscar Svensson på 878 poäng.

Sydallsvenskans andra match i Baltiska spelades mellan Bulltofta BK och BKF Falkenberg F. Här verkade det som det var Falkenberg som hittat in från föregående match och öppnade starkt med två stycken 1700-rundor och ett övertag med 2-8 efter halva matchen. Det blev även Falkenberg som plockade flest banpoäng i andra halvan av matchen via 1-4 och 2-3. Hemmaförlust för Bulltofta BK med 5-15 (6309-6814). Matchbäst blev Falkenbergs Fabian Persson på 979 poäng följt av Mattias Svensson på 947 poäng. Fabian tog även full pott i banpoäng tillsammans med Lennart Svensson. Högsta slagningen i Bulltofta hade Oliwer Andersson på 895 poäng.

Länk till tabell och matchresultat i Sydallsvenskan

Foto: Johnny Magnusson, Kabaré BS slår sin 12:e strajk i andra serien (bild tagen ur filmsekvens)

Karin Wiklund   25 februari 2024 17:47