300 av William Svensson i Pergamons segermatch

De regerande svenska mästarna Team Pergamon BC vann på torsdagskvällen klart mot gästande Team Alingsås. I hemmalaget slog nyförvärvet William Svensson även 300.

– Jag har kommit in bra i laget och kul att få till en fullpoängare också, säger en glad William Svensson.

På hemmaplan fortsätter Team Pergamon på sitt tidigare spår och gav inte gästande Team Alingsås något gratis. I den första serien, som blev jämn, hade hemmalaget inte riktigt fått upp ångan ännu och då hängde gästerna med bra.

Pergamon tog ledningen med 3-2 efter att ha vunnit bonuspoängen med knappa 16 käglor. I den andra serien ökade Pergamon ytterligare och strajkade ihop fina 1863 mot gästernas 1706. Det gav 4-1 i serien och ledning med 7-3 efter halva matchen.

– Alingsås hängde med bra i den första serien och en bit in i den andra, men sedan tycker jag att vi tog bra kontroll över matchen och vi spelade om än inte på topp, så stabilt hela tiden, förklarar William Svensson.

Hemmalagets ryck i den andra serien kan delvis tillskrivas nyförvärvet William Svenssons tolv raka strajkar. Det var hans första 300-serie i elitserien i sin nya klubb efter bytet från BK Kaskad och William känner att han kommit in på ett mycket bra sätt i sitt nya lag.

– Jag tycker att det har gått bra för mig inledningsvis med stabilt spel och med några extra bra toppar. Det är mycket hård konkurrens om platserna i laget och det gör också att man måste vara på tårna och prestera hela tiden så det var kul få till en perfekt serie redan nu.

I den tredje serien punkterade hemmalaget matchen genom att vinna allt och gå ifrån till en ointaglig ledning med 12-3. I den sista serien putsade gästerna till slutsiffrorna som stannade vid 14-6.

Trots 300-serien fick William inte bli bäst i hemmalaget denna torsdagskväll. I den sista rutan fick han se sig passerad med en enda poäng av sin namne, Jesper Svensson, som fick ihop 955 mot Williams 954.

– Det var lite slarvigt att ställa upp ett hål i den sista seriens sista ruta, men Jesper brukar vara i topp så det blev väl kanske rätt till slut ändå, säger William skämtsamt och skrattar.

Bäst i matchen blev Alingsås James Blomgren som prickade in 1000 exakt. Torsdagskvällens möte mellan Pergamon och Alingsås knöt ihop den sjunde omgång där övriga matcher spelades redan före uppehållet.

Länk till matcher och tabell herrarnas elitserie

 

 

Jonas Brändström   16 november 2023 21:54