20-0 till Högland!

Det var sammandrag i Damernas Elitserie under lördagen och de stora vinnarna var kanske inte helt oväntat Högland och Spader Dam. Högland inledde sin dag med att vinna med hela 20-0!

Det är inte varje dag som man ser siffrorna 20-0 i Elitserien, men det var vad som hände när Högland mötte Hammarby i minisammandraget hemma i Nässjö. Högland höll i den här matchen en betydligt högre nivå än vad Hammarby gjorde, ett Hammarby som är med och jagar en av de fyra slutspelsplatserna. Men det ville sig som sagt inte alls och även om det var riktigt nära poäng i ett flertal serier så var Höglands seger inte mycket att säga om!
Rebecka Larsen i Högland var bäst i matchen med sina 868, medan Katrin Fahlström fick nöja sig med att vara bäst i Hammarby med 769.

Hammarby fick dock en ganska snabb revansch, då de direkt efter matchen mot Högland fick stanna kvar på banorna och möta Hallandia. Nu var Hammarby lite mer på tårna, ökade sin totalslagning med nästan 600 poäng och gav Hallandia en riktig match. Hammarby tog direkt intiativet och vann de båda första serierna med 3-2 till en tidig ledning. När sedan tredje serien slutade 4-1 så trodde nog de flesta att Hammarby skulle ta hem en promenadseger. Men Hallandia ville annorlunda och slog sin bästa serie för dagen, vilket sånär räckte hela vägen för att klara ett oavgjort resultat. Hammarbys fjärdebord höll dock emot och tog den poängen som krävdes för seger och matchen slutade 11-9 till Hammarby
Hallandia hade matchens bästa spelare i Esther Lehrman som fick ihop 887. Katrin Fahlström återigen bäst i Hammarby, den här gången med 821.

Hallandia hade därmed inget vidare roligt sammandrag, då det i nästa match var dags för Högland att återigen kliva på banorna. Och även om det inte blev en total överkörning som i första matchen så var Högland aldrig hotat av motståndet i den här matchen heller. Högland inledde matchen med 4-1 i de båda första serierna och även om Hallandia gav sig själva chansen att få med sig 1 poäng genom att ta 3-2 i tredje serien så tog Högland ytterligare en 4-1 seger i sista serien och vann matchen med 14-6
I Hallandia så hade Sandra Granfeldt hittat in ordentligt och blev bäst i matchen med fina 926. Bäst i Högland blev Lisa Lindell med 906

I det andra sammandraget som tog plats i Kalmar, så hade hemmalaget, tillika seriejumbon Cahoot, svårast tänkbara motstånd i B-K Eva och Spader Dam. Hemmalaget fick inleda med match mot Eva och till en början så stod de upp bra mot ett Eva som parkerar på tredje plats i serien. Men Eva var hela tiden strået vassare än Cahoot och hade ledning med 9-6 inför sista serien efter att ha vunnit samtliga de tre första serierna med 3-2. I sista serien orkade sedan inte riktigt Cahoot hänga med och Eva kunde dra ifrån lite och vann till sist matchen med 13-7.
Denise Egevall i Eva var matchens lirare med fina 912. I Cahoot var Ronja Edvall bäst med 849.

Cahoot fick sedan stiga åt sidan när det var dags för Spader Dam att spela mot Eva. Och nu var det Evas tur att inte riktigt hänga med riktigt. Den här matchen blev lite av en kopia av förra matchen med skillnaden att det var Spader Dam som var strået vassare istället för Eva. Spader Dam drog sakta ifrån och ledde med 9-6 inför sista serien och den här gången var det Eva som inte riktigt orkade stå emot längre och Spader Dam tog sista serien med 4-1 och matchen med 13-7. Eva behåller dock sin tredje plats i serien.
Katrin Jansson i Spader Dam fick ihop 931 och blev matchbäst. I Eva blev Anneli Blomqvist bäst med 899

Cahoot fick sedan den otacksamma uppgiften att gå in på banorna och möte serieledande Spader Dam som redan var uppvärmda. och det visade sig också ganska tydligt att Spader Dam var lite för bra för Cahoot den här dagen. 4-1 i första serien följdes upp av 4-1 i andra serien och trots at Spader Dam sedan tappade lite fart i tredje serien så kunde de avgöra matchen med 3-2  innan det blev ytterligare en 4-1 seger i sista serien. 15-5 till ett Spader Dam som alltjämt tuffar på längst upp i serien, samtidigt som Cahoot fortsatt blir fast som jumbo.
Anna Andersson i Spader Dam blev bäst i matchen med 931. I Cahoot slog Johanna Hedlund 826 och blev lagets bäste spelare.

I Götene var det match mellan två lag som inte var på sammandrag, nämligen Merci och X-Calibur. X-Calibur har fått kämpa för sina poäng den här säsongen, men i den här matchen så var X-Calibur på gång redan från start och gav aldrig Merci någon chans. 5-0 i första serien och sedan släppte X-Calibur aldrig greppet. 4-1 i andra serien följdes upp med 3-2 och därmed var matchen avgjord. Sedan defilerade Partillelaget in i mål med ytterligare en 4-1 i sista serien och 16-4 i slutresultat. X-Calibur behåller greppet om den sista slutspelsplatsen.
Josefin Hermansson i X-Calibur var bäst i matchen med 910. Janina Lindberg blev bäst i Merci med 888.

Christian Holmén   25 februari 2023 20:02