William Svensson vann kvalet i PBA Cheetah Championship - tre svenskar bland topp 10

Det blev en riktigt fin start på World Series och kvalet till PBA Cheetah Championship. William Svensson vann kvalet, Jesper Svensson blev trea och Martin Larsen kom på tionde plats.

Tio serier spelades under måndagen i kvalet till PBA Cheetah Championship som även är en av tre kvaltävlingar till PBA World Championship. William Svensson stod för en riktigt stark insats. Efter de första fem serierna låg Kaskad-spelaren på andra plats. I den andra kvalomgången lyckades Svensson avancera och vann kvalet med totalt 2473 poäng och leder med det WSOB. 
– Det kändes bra. Jag spelade med purple hammer hela andra blocket. Jag hade lite problem i fjärde serien men sen i sista löste det sig, säger William Svensson.

Jesper Svensson höll en stabil nivå över alla tio serier. Efter de första fem serierna befann han sig på tredje plats och efter tio serier var han fortsatt trea. Martin Larsen gjorde en stark uppryckning i andra kvalomgången. Efter fem serier låg han på 38:e plats med 1085 poäng. När tio serier var spelade hade han klättrat upp till tionde plats med 2296 poäng. William Svensson, Jesper Svensson och Martin Larsen är alla vidare till topp 16 och matchspelet i Cheetah Championship som avgörs den 14 mars.

Pontus Andersson är på 26:e-plats, Kim Bolleby 37:a, Rasmus Edvall 40:e och Karl Wahlgren på 64:e-plats.
Idag spelas kvalet i PBA Scorpion Championship följt av PBA Shark Championship under morgondagen. Därefter går de 30 bästa spelarna över de tre tävlingarna vidare till PBA World Championship som startar på torsdag. 

Resultat och statistik

Följ tävlingen här. 

Linus Wirén   08 mars 2022 09:43