William Svensson tvåa i singelkvalet efter första starten

EM är igång och William Svensson blev tvåa i första starten av singelkvalet och Pontus Andersson kom åtta.
– Det känns tveksamt att det ska räcka till topp fyra men jag får hålla tummarna, säger Svensson.

Båda spelarna fick en tuff start på första serien under torsdagseftermiddagen. William Svensson fick ihop 193 och Pontus Andersson 159. Men redan i andra serien lyfte de sig och Andersson slog 247 och Svensson 211. I tredje serien hade Pontus Andersson problem igen medan William Svensson gjorde en liknande serie som den andra och fick ihop 212. Det var framförallt i andra halvan av kvalstarten som de kom upp en extra nivå och plockade placeringar. William Svensson avslutade med 246 vilket var hans bästa serie.

Förbundskapten Patrick Backe tyckte att spelarna gjorde en fin EM-premiär sett till den tuffa inledningen.
– Grabbarna sprang på lite problem i början. Vi diskuterade lite olika alternativ i spelet och de gjorde en stark uppryckning, säger Backe och fortsätter:
– Det var en gedigen och proffsig start av dem. Trots lite trubbel så var de kalla och tog det lugnt och metodiskt.

William Svensson menade att spelet passade dem bättre efterhand.
– Vi hade lite problem med högerbanan i första serien. Det kändes som att resultatet blev sämre än hur vi spelade tekniskt. Vi avslutade starkt och gjorde bättre justeringar än flera andra nationer.
– Det var en okej start och något att bygga vidare på. Jag får hålla tummarna att det kan räcka till topp fyra. Om det inte gör det så får det gärna vara några lagkamrater som tar slutspelsplatserna, säger Svensson.

Under fredagen går Martin Larsen och Jesper Svensson in i singelkvalet kl 10.00 (svensk tid) därefter intar James Blomgren och Markus Jansson banorna kl 14.45.

De fyra kollade in dagens spel och Markus Jansson tror att det finns lärdomar att dra inför morgondagen.
– Det är alltid bra att kolla och väl vid tävling blir spelet annorlunda än vid den officiella träningen. Det finns lite kring linjeval att ta med sig men vi vet inte hur morgondagen blir ändå. Det gäller att hålla uppe spelet och täcka rutor.

Topp fyra i kvalet går vidare till semifinal på söndag.

Resultat

Linus Wirén   02 juni 2022 22:17