William Svensson 1 vinst från stegfinalen - Svensson och Svensson utslagna i matchspelet

William Svensson och Jesper Svensson gick vidare till matchspelet för topp 16 i PBA Cheetah Championship. William Svensson vann första matchen innan det tog stopp i kvartsfinalen mot Deo Benard. Jesper Svensson föll i en jämn match mot Marshall Kent i topp 16.

Tidigare under tisdagen hade smålandsduon tillika Pergamon-kollegorna William Svensson och Jesper Svensson avancerat till matchspelet för topp 16 i PBA Cheetah Championship. William Svensson kom på 12:e plats i matchspelet med 3616 poäng över 15 serier. Jesper Svensson blev 15:e med 3599 poäng.

William Svensson ångade på och vann första matchen i topp 16 över Eric Jones med 3-0 i serier. I kvartsfinalen tog det stopp mot Deo Benard med 3-1. Benard som slog till med 300 i andra serien. William Svensson var en seger från att nå stegfinalen i den första tävlingen av World Series. Jesper Svensson inledde starkt i topp 16 med 278 respektive 276 poäng i de två första serierna och ledde sin match med 2-0. Men Marshall Kent kom tillbaka och vände till seger med 3-2.

Idag börjar kvalet i Scorpion Championship. Första kvalomgången över fem serier inleds kl 17.00 (svensk tid) och den andra omgången startar vid midnatt.

Resultat

Livestream

Livescore

Följande svenska spelare är med i World Series 2024:
James Blomgren
Pontus Andersson
Jesper Svensson
Martin Larsen
William Svensson
Rasmus Edvall
Karl Wahlgren
Kim Bolleby
Robin Ilhammar

Linus Wirén   10 april 2024 10:25