William Berggren vann Reykjavik International Games - Alex Joki tvåa

Det blev en helsvensk final i Reykjavik International Games i torsdags som sändes i isländsk tv. William Berggren vann tävlingen efter finalseger mot Alex Joki. 

Fem svenska spelare åkte till tävlingen i Reykjavik tillsammans med förbundskapten Robert Andersson. Det bjöds på flera fina prestationer. Alla i det svenska gänget gick vidare till finalspel under torsdagen. Ottilia Gunnarsson åkte ut i steg 2 och Robert Andersson och Anneli Blomqvist nådde steg 3. Oliver Dahlgren som vann kvalet gick till steg fyra för topp åtta och åkte ut precis före stegfinalen. William Berggren och Alex Joki tog sig till steg fem och stegfinal för topp 4. Där avancerade båda hela vägen till den avgörande finalen. William Berggren var starkast i finalen och vann med 244-188. 
– Det kändes helt otroligt att vinna och det är skönt att få tillbaka lite för all tid jag lägger på  bowlingen, säger William Berggren. 
Hur var det att möte Alex Joki i finalen?
– Det var kul att vi var två svenskar i finalen. Båda ville vinna så det var ändå som att möta vem som helst. 

Alex Joki om andraplatsen:
– Surt att snubbla på mållinjen men William gör det otroligt bra så han var en värdig vinnare. Jag spelade reaktivt i stort sett hela tävlingen, vilket jag sällan gör så det är jag nöjd med. Det var en rolig och väldigt lärorik resa och första gången jag fick spela under en tv-sändning. 

Robert Andersson var glad över de fina prestationerna. 
– Det var häftigt att de fick mötas i final och både William och Alex stod för väldigt fina insatser. Det är en väldigt bra erfarenhet för dem att känna på en avgörande tv-final. De berättade att de var nervösa inför finalen och det handlar om att acceptera att man är nervös. De hanterade det på ett väldigt fint sätt. Det blev bästa möjliga utfall av tävlingsresan och hela gänget har kämpat på väldigt bra, säger Robert Andersson.  

Pete Stevenson från England blev trea och Halvar Hagen Nielsson från Norge blev fyra i tävlingen. 

Resultat

Linus Wirén   06 februari 2023 23:44