Wegner, Hermansson och Johansson leder kvalet i 3-manna

Jenny Wegner, Josefin Hermansson och Nora Johansson leder kvalet i 3-manna efter första blocket. De är 30 poäng före Tyskland. Anna Andersson, Hanna Engberg och Sandra de Neergaard är i nuläget femma i kvalet och endast 11 poäng från topp fyra inför det andra spelpasset.

Idag var det dags för de tre första kvalserierna i 3-manna. Anna Andersson, Hanna Engberg och Sandra de Neergaard var först ut i squad 1. De fick en kämpig start och inledde med 557 poäng i första serien. De höjde sig i andra serien där de slog 617 poäng och låg sjua i squad 1 efter 2 serier. I den tredje serien fick de ihop 715 poäng och de stängde det första blocket som fyra i squad 1. Hanna Engberg slog 259 poäng i tredje serien. Anna Andersson hade sin högsta serie i den andra med 220 poäng och Sandra de Neergaard slog till med 240 poäng i tredje serien.
– Det bygger självförtroende att vi gör det så bra som lag i andra och tredje serien, säger Sandra de Neergaard som också menar att det var extra skönt för egen del efter en tuff start på mästerskapet.
– Jag har provat så många saker men inte fått någon vettig reaktion på kloten jag har spelat med. Det blir att jag inte riktigt litar på slagen. Men efterhand fick jag till en jämnare bollreaktion och det betyder mycket att få avsluta på ett så bra sätt idag.

Från squad 2 var det bara de blågula kollegorna Josefin Hermansson, Nora Johansson och Jenny Wegner som passerade i resultatlistan. Andersson, Engberg och Neergaard är därmed på femte plats inför morgondagens block och de har endast elva poäng upp till Danmark 1 som ligger fyra.
– Vi har goda möjligheter att nå en semifinalplats och vi har med oss dagens avslutning i ryggen, säger de Neergaard.

Josefin Hermansson, Nora Johansson och Jenny Wegner fick också en tuffare start i första serien med 589 poäng. Men de växlade därefter upp och avancerade i resultatlistan. De fick ihop 676 i den andra serien samt 702 i tredje. De leder både squad 2 samt det totala kvalet med 1967 poäng efter tre serier. Nora Johansson fortsatte att leverera på en väldigt hög nivå och gick i bräschen för laget idag. Hon slog 762 poäng över tre serier där hon hade 280 poäng i andra serien samt 269 poäng i den tredje.
– Nora gör en fantastisk insats. Hon spelar med rätt klot, är med i förändringarna och sätter sina slag oerhört bra, säger Jenny Wegner.

Purple Hammer går varm under mästerskapet men det klotet kan varken Sandra de Neergaard, Anna Andersson eller Jenny Wegner i det svenska laget spela med på grund av andra sponsorkontrakt.
– Jag tycker att jag spelade väldigt bra men precis som tidigare i mästerskapet så får jag inte den sista käglan att trilla. Jag matar på i fickan men det ger inte utdelning. Jag spelar reaktivt och jag vet om att det är så nu men det är självklart väldigt frustrerande. Hade jag bara haft det lila klotet i handen som är det enda som rullar här så tror jag att det hade varit helt annorlunda.

Tyskland med Janin Ribguth, Sabrina Laub och Franziska Czech är tvåa i kvalet med 1937 poäng.

Imorgon är Jenny Wegner, Josefin Hermansson och Nora Johansson först ut för Sverige med start 10.00 i squad 2 då serie 4-6 väntar. Squad 1 börjar kl 14.00. De fyra främsta avancerar till semifinalerna som börjar kl 17.45 imorgon. Finalen startar kl 18.55.

Resultat

Linus Wirén   11 juni 2024 19:40