Vill du spela +50-EM 2025? - intresseanmälan till förbundskapten Tony Rosenquist

I januari 2025 spelas +50 EM i Leipzig, Tyskland. Förbundskapten Tony Rosenquist söker fler spelare som är intresserade av att representera Sverige i mästerskapet.
– Det är bättre att anmäla sig en gång för mycket än en gång för lite, säger Tony Rosenquist, förbundskapten för +50-landslaget.

Tony Rosenquist blev ny förbundskapten för +50-landslaget i höstas och tog över uppdraget efter Peppe Engström. Det är en lång startsträcka för den tvåfaldige världsmästaren innan det första mästerskapet väntar som kapten för det svenska laget. +50-EM spelas den 24 januari till 2 februari 2025 i Leipzig, Tyskland. Rosenquist håller på för fullt att se över vilka bowlare som kan vara aktuella för mästerskapet och han söker fler spelare som är intresserade av att representera Sverige.
– Det är många herrspelare som har anmält sitt intresse men på damsidan är det betydligt färre. Jag hoppas framförallt att fler damspelare är intresserade av att spela +50-EM. Det är bara att höra av sig till mig, säger Tony Rosenquist.

Vid senaste +50-EM i Ålborg i januari 2023 tog Sverige nio medaljer. Rosenquist menar att lagkänslan är av största vikt för att nå fina framgångar.
– Min uppgift är inte att lära laget att spela bowling utan att alla ska fungera ihop som ett lag. Lagkänslan betyder väldigt mycket och att man tillsammans kan hjälpa varandra att prestera.

Tony Rosenquist kommer att följa de aktuella spelarna under året.
– Jag kommer att vara på plats på flera tävlingar i Senior Tour men även följa spelarna i andra tävlingar. Det går att ha bra koll på resultaten även hemifrån.

Laguttagningen till +50-EM sker i november. För att ha chans att bli uttagen ska man ha fyllt 50 år senast under 2025.


Tony Rosenquist

Förutsättningar för att delta i +50-EM:
- Intresseanmälan till Tony Rosenquist på mail: tony@rsm-malmo.se
eller tel 0725121148
- Svenska Bowlingförbundet står för resa och hotell för uttagna spelare i samband med mästerskapet.
- Svenska Bowlingförbundet står för landslagskläder i samband med mästerskapet.
- Tony Rosenquist tar ut laget i november, datum är inte satt ännu.
- Traktamente utgår inte under mästerskapet.
- Tony Rosenquist ansvarar och coachar laget på plats i Leipzig.

Linus Wirén   22 februari 2024 10:57