Vill du spela +50 EM 2023? - så här går du tillväga för att kunna bli uttagen

Den 27 januari till 5 februari 2023 spelas EM för seniorer (+50) i Ålborg. Det är första gången som Sverige är med på +50-EM. För att ha chans att bli uttagen så krävs det att man gör en intresseanmälan till sbf@swebowl.se senast den 30 september.

Fyra damer och fyra herrar kommer att representera Sverige i Danmark. Peter “Peppe” Engström är sedan i somras ny förbundskapten för +50-landslaget. I helgen besökte han säsongens första Senior Tour i Vårby för att kolla in spelare som kan bli aktuella för uttagningen till EM. Under hösten kommer han att besöka flera tävlingar runt om i Sverige.

För att kunna bli uttagen till +50 EM så behöver man göra en intresseanmälan till sbf@swebowl.se senast den 30 september.
– Jag hoppas att många anmäler sig de kommande veckorna, säger Peter Engström som menar att det är önskvärt att man tävlar på högsta möjliga konkurrensnivå för att vara aktuell till att bli uttagen.
– Det kan handla om Open-klasser, internationella tävlingaroch jag kommer även kolla på seriespelet. På damsidan lägger jag mycket vikt vid Söderköping Ladies Tournament i i början av oktober då det är en av få damtävlingar i Sverige och med god konkurrens, säger Engström och fortsätter:
– Det är skönt att vi är igång med mycket tävlingar igen efter pandemin och det är till fördel att få se spelarna i flera olika tävlingar.

Peter Engström kommer att ta ut laget i november och ser fram emot mästerskapet i Ålborg.
– Det ska bli väldigt spännande och vi kommer åka dit för att slåss om medaljerna.

Förutsättningar för att delta i +50-EM:
- Intresseanmälan till sbf@swebowl.se
- Svenska Bowlingförbundet står för resa och hotell för uttagna spelare i samband med mästerskapet.
- Svenska Bowlingförbundet står för landslagskläder i samband med mästerskapet.
- Peter Engström tar ut laget i november, datum är inte satt ännu.
- Traktamente utgår inte under mästerskapet.
- Peter Engström ansvarar och coachar laget på plats i Ålborg.

Har ni frågor så är ni välkomna att höra av er till Svenska Bowlingförbundets sportchef, Michael Granström, på mail michael.granstrom@swebowl.se

Klicka här för mer information om +50 EM i Ålborg. 

Linus Wirén   15 september 2022 13:57