Utredningen av damserien presenteras nästa helg

För att få tillbaka fler lag till damserien startade Svenska Bowlingförbundet en utredning i höstas. På ordförandekonferensen presenterar arbetsgruppen vad de kommit fram till.

Kurvan har varit brant utför kring damernas seriespel de senaste åren. 2013 fanns det 101 damlag i Sverige. Idag finns det endast 39 varav fyra har fått dispens och spelar i herrarnas serie. Damernas elitserie har endast sex lag och i Norra Allsvenskan samt Södra Allsvenskan spelar också sex lag vardera.

I oktober startades utredningen och Sandra Granfeldt ledamot i Svenska Bowlingförbundets styrelse fick uppdraget att leda arbetet för att utveckla damserien.
– Det har varit en negativ trend och vi kände att vi måste göra något för att lyfta damserien, säger Sandra Granfeldt.

 

Inledningsvis startades en större arbetsgrupp som sedan skalades ned till en mindre grupp med enbart kvinnor. En enkät skickades ut till alla föreningar i landet och de har fått in 300 fullständiga svar.
– Det har varit bra diskussioner och reflektioner i arbetsgrupperna. Det har varit intressant att ta del av allas åsikter runt om i landet och vi har fått en bättre bild över hur det ser ut i föreningarna. Det är många faktorer som påverkat att antal damlag har minskat så kraftigt.

På ordförandekonferensen i Uppsala nästa helg kommer Sandra Granfeldt presentera vad de har kommit fram till i arbetsgruppen.
– Det känns som att vi har kommit fram till något bra som kan utveckla serien till kommande säsong och vi hoppas på ett gott gensvar. Jag vill tacka alla som har svarat på enkäten och för allt engagemang runt om i bowling-Sverige.

Linus Wirén   26 januari 2022 11:27