USBC Masters börjar idag - sex svenskar med

Idag inleds USBC Masters där sex svenskar är med. Efter en lite tyngre period hoppas Kim Bolleby att det ska vända för honom i Majortävlingen.
– Jag gillar formatet här när man får spela många serier, säger Bolleby.

Kvalet i USBC Masters börjar under tisdagen i Las Vegas och spelas under tre dagar med fem serier per dag. Därefter går topp 63 plus den regerande mästaren vidare till fredagens matchspel och tävlingen avgörs på söndag. 

Jesper Svensson, Kim Bolleby och Martin Larsen är på plats sedan tidigare och Karl Wahlgren, Pontus Andersson och William Svensson har kommit tillbaka efter några veckor på hemmaplan för att spela majortävlingen. Kim, Martin, Jesper och Karl är i squad A och spelar 17.00 (svensk tid) idag. Pontus och William är i squad C och börjar kl 02.00 (svensk tid).

USBC Masters är den sista vanliga tävlingen i PBA National Tour för säsongen. Sedan återstår bara slutspelet den 10-15 april där topp 20 i totalen är med. Jesper Svensson ligger på 11:e plats totalt och ser ut att ha en plats till slutspelet med marginal.

Kim Bolleby har varit i USA sedan i januari och USBC Masters blir den avslutande tävlingen innan han åker hem till Sverige igen i nästa vecka. Efter en tuffare period spelmässigt så är han laddad inför majortävlingen.
– Det har varit rätt tungt det senaste. US Open kändes bra i februari men sedan har det tekniska inte riktigt stämt för mig. Jag hoppas att det vänder nu. Det gäller att jag har bra fart från fötterna och kommer in i rätt flow, säger Bolleby som gillar upplägget i USBC Masters.
– Likt US Open så spelar man många serier här. Jag är lite trögstartad ibland så det brukar passa mig bra att spela många serier.
Han tycker det är kul att flera svenskar är med i tävlingen och menar att det är väldigt lärorikt att spela på PBA-touren.
– Det är en fin möjlighet till kunskap och det är bra att vi blir fler som kan dela med oss av erfarenheterna till bowling-Sverige.

Förbundskapten Robert Andersson är också på plats under USBC Masters för att följa de svenska spelarna.
– Det är kul att han ser oss live och det blir lättare att sedan jobba på olika saker i spelet tillsammans på hemmaplan, säger Bolleby.

Program kvalomgång 1-3 (svensk tid) Gold Coast Casino
Tisdag: Kvalomgång 1 (5 serier)
17.00. “A” Squad (Fresh Oil) – Kim Bolleby, Martin Larsen, Jesper Svensson, Karl Wahlgren.
21.00 “B” Squad (Burn)
02.00. “C” Squad (Fresh Oil) Pontus Andersson, William Svensson

Onsdag: Kvalomgång 2 (5 serier)
17.00 “B” Squad (Fresh Oil)
21.00 “C” Squad (Burn) Pontus Andersson, William Svensson
02.00 “A” Squad (Fresh Oil) Kim Bolleby, Martin Larsen, Jesper Svensson, Karl Wahlgren.

Torsdag Kvalomgång 3 (5 serier)
17.00 “C” Squad (Fresh Oil) Pontus Andersson, William Svensson
21.00 “A” Squad (Burn) Kim Bolleby, Martin Larsen, Jesper Svensson, Karl Wahlgren.
02.00 “B” Squad (Fresh Oil)

Linus Wirén   29 mars 2022 18:40