Ulf Sjöblom nominerad till att bli president i IBF

Imorgon inleds Internationella Bowlingförbundets kongress i Lausanne där det kommer att röstas om vem som ska leda IBF de kommande fyra åren. Svenska Bowlingförbundet har nominerat Ulf Sjöblom till att bli president eller vice president.

Ulf Sjöblom var ordförande i Svenska Bowlingförbundets styrelse mellan 2012 och 2018. Han var även vice ordförande i World Bowling 2015-2019, det som idag är Internationella Bowlingförbundet (IBF) och nu är han aktuell för nya uppdrag där. 

Till kommande presidentval i IBF finns tre kandidater. Utöver Ulf Sjöblom är nuvarande presidenten Sheikh Talal Mohammad Al-Sabah från Kuwait nominerad av Asiens Bowlingförbund och den tredje kandidaten är Martin Faba från Costa Rica. Han är nominerad av PanAm Bowlingförbund. Alla nationer har en röst och det är över 100 medlemsländer som kommer att rösta. Efter presidentomröstningen ska det röstas om vice president. Där är följande nominerade:

Jerome Joseph, Australien nominerad av Austrailens Bowlingförbund
Mike Seymour, Australien, nominerad av Oceaniens Bowlingförund
Ulf Sjöblom, Sverige, nominerad av Svenska Bowlingförbundet

Jan Wiede ordförande i Svenska Bowlingförbundets styrelse och styrelseledamot Ulf Johansson kommer vara på plats på kongressen i Lausanne som håller på under tisdagen och onsdagen. 
– Vi vill se en ny styrning av Internationella bowlingförbundet. Det har varit lite oordning och rätt stängt de senaste åren, säger Jan Wiede som menar att Ulf Sjöblom är en utmärkt kandidat.
– Vi känner Ulf som en stark ordförande i Svenska Bowlingförbundet och han har även stor erfarenhet från uppdrag i Internationell bowling.

Det som är bra för IBF är även bra för svensk bowling. Vi hoppas på en bättre tid för Internationella Bowlingförbundet framöver och det vore fantastiskt kul om Sverige syns i ledningen.

Ulf Sjöblom kommer också att vara på plats i Lausanne och han är förhoppningsfull inför omröstningen
– Det skulle vara en väldigt spännande utmaning att bli vald. Det vore roligt att kunna vara med och påverka och vidareutveckla IBF. 
Sjöblom menar att det finns ett missnöje på flera håll i bowlingvärlden med dagens styre och han anser att det finns saker att utveckla såväl kortsiktigt som långsiktigt. 
– Jag skulle bland annat vilja få IBF:s styrelse att jobba mer som ett team. Ha strategiska planer och långsiktiga mål.
– IBF behöver jobba med eventen och göra det attraktivare för publik att följa mästerskapen. Jag har varit på plats på väldigt många tävlingar och internationella mästerskap och det behövs nya idéer för att få fler åskådare att följa tävlingarna. En annan målsättninng är att bowlingen ska bli en olympisk sport och det kommer vara en uppgift att lägga mycket krut på framöver om jag får förtroendet att leda IBF, säger Sjöblom.

Läs mer om kongressen och presidentvalet här.

Linus Wirén   23 maj 2022 22:13