Två guld och ett silver för Sverige i dubbel

Sverige tar storslam idag i Special Olympics World Games. Larry Johansson och Lisa Nordström Green vinner guld i dubbel i herrarnas högsta division. Silvret tar Marcus Mårtensson och Eddie Engström. I damernas näst högsta division vinner Rebecca Gustavsson och Ulrica Persson guld. 

Det blev en riktig medaljfest för det svenska bowlinglaget idag i Berlin. Larry Johansson och Lisa Nordström Green vinner guld i högsta divisionen i herrklassen. De får tillsammans ihop 1196 poäng över tre serier. På grund av Lisas höga poängsnitt så spelar hon i herrklassen i både dubbel och singel.
– Det var skönt att vi lyckades vinna. Spelet kändes bättre än igår. Jag var lite lugnare och körde mitt race. Larry och jag funkar väldigt bra tillsammans. Han hade lite problem vissa perioder men då räddade jag upp det. Sedan avslutade han med 250 poäng i tredje serien.

Lisa och Larry tar sitt andra guld i Special Olympics World Games.
– Väldigt roligt att stå överst på pallen och att allt slit man gör på hemmaplan ger utdelning.
Det är även kul att alla i laget får åka hem med medalj nu.

Marcus Mårtensson och Eddie Engström fick ihop 931 poäng i samma klass och tar silver. Finland kom på tredje plats med 872 poäng.
– Det var en bra laginsats. Vi peppade varandra, hade bra support och coachning så det var suveränt, säger Marcus Mårtensson.

I damernas näst högsta division vinner Rebecca Gustavsson och Ulrica Persson guld. De tar hem segern med 30 poäng mer än hemmanationen Tyskland som blir tvåa.
– Det är galet. Spelet gick lite upp och ned men vi kämpade på hela vägen. Det är knappt jag tror att det är sant att laget tar två guld och ett silver idag. Vårt motto är att laget går före jaget, säger Rebecca Gustavsson.

Coacherna Mia K. Årberg och Mikael Engström var glada och stolta över sitt lag.
– Det är så otroligt roligt. De har verkligen kämpat tillsammans som ett lag idag. Man bubblar av glädje, säger coach Mia K. Årberg.

Resultat damer dubbel

Resultat herrar dubbel

Linus Wirén   21 juni 2023 18:24