Tre svenskar vidare till topp 16 i PBA World Championship

Fem svenskar tog sig till topp 24 i PBA World Championship. Jesper Svensson, Rasmus Edvall och Martin Larsen avancerade sedan till topp 16 som spelas ikväll.
– Det är över all förväntan att vi är tre svenskar bland topp 16, säger Martin Larsen.

Gårdagens spel i Wauwatosa inleddes med Cashers round för topp 33 där fem svenskar var med. Jesper Svensson, Pontus Andersson, Rasmus Edvall, Martin Larsen och William Svensson tog sig alla vidare till topp 24. Enligt förbundskapten Robert Andersson är det historiskt.
– Det kan aldrig ha hänt tidigare. Fem spelare bland topp 24 är sjukt bra, säger Robert Andersson och fortsätter:
– Det skämtades till och med i hallen om att det var en tävling mellan USA och Sverige. Martin Larsen är också inne på att de svenska framgångarna är något utöver det vanliga.
– Det hade ingen kunnat tro att fem svenskar skulle vara bland topp 24. Det är ett stort plus i kanten för hela svenska gänget.

Topp 24 spelade därefter sex serier under kvällspasset och Jesper Svensson, Rasmus Edvall och Martin Larsen lyckades ta sig vidare bland top 16. Jesper kom på 13:e-plats, Rasmus Edvall på 14:e och Martin Larsen på 15:e plats. William Svensson och Pontus Andersson kom på 23:e respektive 24:e-plats och blev utslagna. Tommy Jones leder tävlingen med 9688 poäng.

Martin Larsen är glad över att lyckats gå vidare och menar att spelet inte känts så bra sedan före hans skada i höstas.
– På förhand hade jag varit supernöjd med att vara bland topp 16. Det är gott att vara i hetluften och jag har höjt lägstanivån igen där jag lyckas göra de finjusteringar som jag inte fixat den senaste tiden.

Rasmus Edvall är också nöjd över att ha avancerat till topp 16 och han tycker att det gått över förväntan.
– Jag har framförallt spelat stabilt och det är så jag är som bowlare. Mitt mål inför var att gå vidare till topp 30 så att det gått så här bra känns riktigt kul, säger Rasmus Edvall som menar att han har hållit fokus hela vägen.
– Jag har varit i min bubbla och inte stressat upp mig. Sedan har jag lyckats förflytta mig bra och inte stött på några större problem.

Topp 16 spelar sex serier ikväll som inleds kl 19.00 (svensk tid) och därefter går topp åtta vidare för att ta sig an sex serier ytterligare. Topp fem därifrån avancerar till söndagens stegfinal. Just nu innehar Anthony Simonsen åttondeplatsen på 9449 poäng. Jesper Svensson har nuläget 97 poäng upp dit. Rasmus Edvall och Martin Larsen har 131 respektive 133 poäng. Martin Larsen är förberedd på att det blir en svår uppgift för någon av svenskarna att ta sig till topp åtta.
– Det gäller att ladda om till dagens spel. Det är lite för många bra spelare framför oss men vi ska inte måla fan på väggen. Om någon av oss lyckas gå till topp åtta så har vi gjort det enormt bra.

Linus Wirén   11 mars 2022 19:35