Tre svenskar vidare till matchspelet i USBC Masters

Martin Larsen, Karl Wahlgren och Jesper Svensson blev topp 63 och är vidare till fredagens matchspel i USBC Masters. Bäste svensk i kvalet var Martin Larsen med en 12:e-plats.

Inför torsdagen var Martin Larsen på 23:e-plats och han stod för ett riktigt fint spel i den sista kvalomgången. När tre kvalomgångar och 15 serier var summerade för alla spelare var Larsen på 12:e-plats med 3173 poäng.
– Jag velade mellan många klot på inspelningen men valde rätt till slut. Jag försökte inte göra det för perfekt utan hålla det stabilt och få till bra slag, säger Martin Larsen.

Karl Wahlgren var på 18:e-plats inför torsdagen och hade det lite tyngre i den sista kvalomgången på “burn” där banorna inte var nyoljade. Men han höll ändå ihop det bra och avslutade starkt vilket ledde till en 51:a-plats.
– Det var riktigt jobbigt idag. Jag spärrade väldigt många konstiga uppställningar. Det var superskönt att få till tre viktiga strike på slutet, säger Karl Wahlgren.

Jesper Svensson låg på 87:e-plats när två kvalomgångar var spelade. När tre serier återstod i den tredje omgången så höjde han sig efter att ha fått tips från sin klotrådgivare. Han lyckades klara cutten och blev 59:a.

William Svensson blev 93:a. Det blir inget mer spel i tävlingen för honom men han klarade gränsen för att få prispengar. Pontus Andersson och Kim Bolleby fick inte riktigt spelet att stämma och är utslagna.

Förbundskapten Robert Andersson är nöjd att tre spelare är vidare sett till förutsättningarna inför den avslutande kvalomgången.
– Jag är nöjd med utgången. Vi hade två spelare som nästan precis klarade gränsen.
Karl gjorde det väldigt bra de två första dagarna. Han hade det tuffare på de ooljade banorna men i matchspelet är det nyoljat så det är en fördel. Martin har spelat superbra, framförallt de tre första serierna igår och han har verkligen fått spelet att lossna det senaste. Jesper avslutade väldigt starkt de sista serierna under gårdagen.

Matchspelet startar kl 18.00 (svensk tid) där man spelar tre serier och den med högst totalpoäng går vidare. Martin Larsen ställs mot Michael Patterson, Karl Wahlgren får ta sig an Clay Rees och Jesper Svensson möter Jason Belmonte.
– Det känns som att det nästan är fifty-fifty i alla matcher. Kanske att Jason Belmonte är lite favorit mot Jesper på dessa banor men samtidigt har Jesper inget att förlora, säger Robert Andersson.

Om man skulle förlora en match har man ändå fortsatt chans att nå stegfinal genom “Elimination Bracket”. Matchspelet håller på fredag och lördag därefter spelar de fem bästa stegfinal på söndag som direktsänds FOX TV.

Resultat

Lottning matchspel

Följ tävlingen på Flobowling

Linus Wirén   01 april 2022 18:31