Tre 300-serier av Marcus Tidbeck

Marcus Tidbeck slog till med tre 300-serier i söndagens final av Västmanlandstouren och två av dem var även i rad. Enligt swebowls inofficiella statistik är Tidbeck den tredje spelaren i Sverige som har stått för bedriften i tävlingssammanhang.

Filip Wilhelmsson slog tre 300-serier i Stockholm Double Challenge 2018 och Markus Jansson lyckades med det i Ballmaster 2021. Nu är även Marcus Tidbeck med i sällskapet. De första två 300-serierna slog Sturebybowlaren i serie 3 och 4 i finalsteg 1 av tourfinalen. Den tredje kom i serie 13 i Round Robin.
– Det är svårt att smälta. Jag har kollat igenom klippen från tävlingen och är lite i chock, säger Tidbeck som berättar att han spelade enkelt vilket gav resultat.
– Jag behövde inte göra så stora förflyttningar och försökte inte göra något extra i spelet. Jag hade en fin känsla från start och slog slagen som jag ska göra. Det är riktigt roligt att kunna prestera på ett så bra sätt.

Marcus Tidbeck blev totalt trea i tourfinalen. Vann gjorde Robin Noberg, Sundbybergs IK och tvåa blev Elliot Crosby, AIK.

Härnäst väntar semester för Marcus Tidbeck och sedan blir det Elitseriespel med Stureby till hösten.

Linus Wirén   15 juni 2022 15:06