Träningsdag för Team Sweden dam i Eskilstuna

I måndags samlades Team Sweden dam i Eskilstuna för en träningsdag med fokus på kommande mästerskap.
– Det var en bra träningsdag och trevligt att träffa gänget igen, säger Cajsa Wegner.

Förbundskapten Robert Andersson har planerat in tre gemensamma träningstillfällen under vintern och våren för Team Sweden dam. Den första ägde rum i måndags i samband med att de allra flesta i teamet spelat AIK International Tournament i helgen som var. Fokus på träningsdagarna är att förbereda spelarna inför kommande mästerskap. I juni väntar EM i Wittelsheim, Frankrike, och laget presenteras den 12 mars.
– Det var ett speciellt 2023 för svensk dambowling där vi inte hade något internationellt mästerskap. Det är heller inte så många av spelarna i Team Sweden som spelar särskilt mycket på Europatouren så det är viktigt att få igång alla inför EM. Det var en bra inställning och en givande träningsdag, säger Robert Andersson.

På programmet i måndags i Eskilstuna Bowlingcenter stod tävlingsträning och spelteknik.
– Det är viktigt att följa utvecklingen så att vi är förberedda på att tackla alla typer av banor under mästerskapet. Det är också betydelsefullt för sammanhållningen och lagkänslan att vi träffas, säger Cajsa Wegner.

Nästa gemensamma träningsdag genomförs måndag den 12 februari i Bowl-o-rama, precis efter att AIK Ladies Tournament har avslutats. Det tredje passet hålls i Örebro den 11 mars, vilket är dagen efter att Merci Ladies Open avgjorts.

Åtta spelare från Team Sweden var med på träningsdagen i Eskilstuna:
Anneli Blomqvist, B-K Eva
Hanna Engberg, Team X-Calibur BK
Ottilia Gunnarsson, BK Femtionian/ Team X-Calibur BK
Emma Halttunen, Spader Dam
Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK
Victoria Johansson, Team X-Calibur BK
Cajsa Wegner, BK Femtionian/ Spader Dam
Jenny Wegner, BK Femtionian/ Dam

Linus Wirén   10 januari 2024 11:23