Topp 3 blågult efter två kvalstarter i singeln

Sandra Andersson, Anna Andersson och Josefin Hermansson är topp tre i singeln efter två kvalstarter.
– De gör det superbra, säger förbundskapten Robert Andersson.

Det blev en fin start på EM under fredagen. Sandra Andersson och Anna Andersson satte tonen i squad ett och tog hand om första- och andraplatsen. När squad två var färdigspelad toppade de fortsatt resultatlistan. Tredjeplatsen tog Josefin Hermansson hand om med 1260 poäng i squad två. Victoria Johansson blev femma i squad två och är i nuläget totalt nia med 1206 poäng.

Josefin Hermannson var nöjd med spelet och tredjeplatsen. Hon menade att det kändes lite lättare att gå in i squad två efter Sandra och Anna Anderssons fina prestationer i squad ett.
– Det är skönt när hela laget får en bra start. Det hade nog varit mer pressat om det inte gått så bra i första starten. Nu kunde jag direkt fokusera på mitt eget spel och det var skönt, säger Josefin Hermansson.

Hon berättar att det var lite svårt att få upp farten i benen inledningsvis men hittade ändå fickan och kunde följa upp med flera spärrar.
– Profilen är svår men jag tänkte mycket på att spela kontrollerat och inte skruva för mycket. Det är samtidigt kul med en lite svårare profil och det blir mer utslagsgivande.

Hon tycker det är svårt att säga om tredjeplatsen kan leda till en semifinalplats.
– Jag hoppas att det ska räcka men huvudsaken är att Sverige är i toppen.

Förbundskapten Robert Andersson var nöjd med premiärdagen av EM.
– Det är jättebra prestationer av alla fyra idag. Det var verkligen gnetigt som vi hade räknat med men tjejerna följde planen och spelade hårt och rakt. Det var bra med resan till USA tidigare i somras för då var flera av dem mer förberedda på den här typen av profil.

Imorgon kl 10.00 är det dags för Cajsa och Jenny Wegner i squad tre.
– Jag tror att de har fått bra input idag av att kolla när de andra spelat, så ska vi stämma av taktiken imorgon vid frukost.

Topp fyra i singelkvalet går vidare till semifinal.

Morgondagens tider:
10.00-13.45 Squad 3
14.30-15.00 semifinaler
15.15-15.45 final

Resultat
Onlinescoring
Livestream

Linus Wirén   12 augusti 2022 23:02