Tidbecks årsmötesturné

Falun, Örebro och Visby. Det var några av städerna Peter Tidbeck besökte på sin årsmötesturné i början av sommaren. Ledamoten i förbundsstyrelsen avverkade sju årsmöten i olika distrikt från den 30 maj-19 juni.
– Det var väldigt intressant och kul att komma ut och träffa eldsjälar runt om i bowling-Sverige, säger Peter Tidbeck. 

När sommaren 2023 var som bäst med ljumma och ljusa junikvällar så kuskade Peter Tidbeck runt på en späckad årsmötesresa i landet. Svenska Bowlingförbundets styrelse försöker i den mån det går att vara ute och träffa distrikten och bland annat besöka årsmöten. Tidbeck tog det några steg längre än tidigare. En och annan järnvägsknut passerades och totalt besökte han sju SDF-årsmöten.
– I styrelsen har vi uppdelat vilka olika distrikt som vi är kontaktperson för. Vanligtvis kanske vi besöker runt 1-3 årsmöten men det kan variera. Det är inget tvång utan man gör det om man har möjlighet. För mig funkade det bra att resa runt denna gång. Mötena låg bra i tiden och kolliderade inte med varandra. Sedan tycker jag att det är viktigt att vi kommer ut och träffar distrikten, säger Peter Tidbeck. 

Tidbecks första turnéstopp var i Malmköping där Södermanlands Bowlingförbunds årsmöte hölls den 30 maj.
– Det var ett välbesökt årsmöte. 10 föreningar var representerade vilket är samtliga föreningar som har seriespel och 23 personer var med på mötet. Efteråt blev det middag på restaurang Hjorten och Gösen.

Dagen efter var Tidbeck på plats i Uppsala för Upplands årsmöte. Det är även distriktet han själv sitter i styrelsen för. När mötet i Fyrishovs bowlinghall var avslutat väntade några dagars uppehåll och Tidbeck kunde ladda batterierna hemma i Stockholm. Den 5 juni klev han på tåget igen för att resa till Falun och Dalarnas årsmöte. Sammankomsten hölls i RF SISU Dalarnas lokaler och Tidbeck var mötesordförande. Totalt satt han som mötesordförande på fyra årsmöten.
– Årsmötesförhandlingarna i Falun gick bra och det bjöds även på extremt god kladdkaka.

Två dagar senare var årsmötesportöljen packad igen och tågbiljetten bokad. Vart var Peter Tidbeck på väg denna gång?

På 10 poäng:
“Vi reser mot känd säng och sadelmakares laglösa stad. Här eldade marodören Malakias ner marknadsplatsen.”

Det var ledtråden på tio poäng när årsmötesstaden var med i På Spåret 2018. Om man inte har dragit där så tar vi en genväg direkt till 4 poäng:
“I en annan del av Linda Hammars hemtrakter finns hennes namnar grannorterna Hallsta och Sura.”

Givetvis var det staden med laget som dominerat de båda SM-veckorna på herrsidan i år som Tidbeck skulle besöka. IKW/Köping blev svenska mästare i 3-manna i februari och i slutet av juni vann Carl Eklund guld i Elit-SM. Tio klubbar och totalt 24 personer närvarade vid Västmanlands årsmöte i Köpings bowlinghall.

Under de olika årsmötena pratade Peter Tidbeck bland annat om vad förbundet jobbar med främst just nu. Han informerade kring serieutredningen och påminde klubbar och distrikt att söka återstartsstöd.

Örebro C nästa. Dagen efter höll Peter Tidbeck i mötesklubban under Närkes Bowlingförbunds årsmöte vid Strike & Co. En representant från RF-SISU inledde med att informera om hur de kan stötta föreningar och distrikt. Det var ett inslag som var gemensamt för flera av årsmötena. Mötet löpte på i Örebro och när Tidbeck avslutat det så bjöds det på middag.

Den 12 juni räckte det för Peter Tidbeck att ta tvärbanan då han besökte Stockholms Bowlingförbunds årsmöte på Bowl-o-rama. 14 klubbar var representerade och totalt 19 personer närvarade.
– Det här mötet blev lite av en bonus och det hade jag inte i kalendern först. Men det hölls en kväll då jag inte hade något annat planerat och jag stämde av med Helena Sundqvist i förbundsstyrelsen som egentligen är kontakt för distriktet, säger Tidbeck.

Några dagar innan midsommar avrundade Peter Tidbeck turnén med att åka till Gotland och Visby för ett välbesökt årsmöte hos Gotlands Bowlingförbund den 19 juni.
– Det här är egentligen Ulf Johanssons distrikt men det var smidigare för mig att resa till Gotland än för honom som bor i Göteborg. Åtta klubbar och cirka 25 personer deltog på mötet. 


Peter Tidbeck delar ut utmärkelser vid årsmötet hos Gotlands Bowlingförbund. 

Han tycker att det var givande att besöka de olika årsmötena.
– Det var en intensiv men väldigt intressant maj och juni för mig. Det känns som en välinvesterad tid och kostnad för förbundet. Det är väldigt positivt att vara ute bland distrikten. Det kändes även uppskattat från deras håll att jag väl var på plats, säger han och fortsätter:
– Det är kul att träffa nya människor och man kan fånga upp saker som man kan ta med till kommande styrelsemöten. Jag tycker att alla möten flöt på bra och de varade i 30 till 90 minuter. Det finns ett stort engagemang i distrikten och valberedningarna har gjort ett bra jobb. Det var en utmaning för många efter pandemin men det känns som att det är mer och mer fart i verksamheterna igen, säger Tidbeck som hann se lite mer än möteshandlingar och tågstationer på sin turné.
– Jag åkte tåg till alla ställen förutom Gotland och det funkade väldigt bra. Utöver mötena hann jag se små glimtar av Sverige som lite av Falun och Visby.
Vart går nästa mötesresa?
– Till Haninge och förbundsmötet nästa helg. Då räcker det att använda SL-kortet.

Linus Wirén   21 september 2023 21:13