Team Sweden-spelare på tävlingsresa i Singapore

Fyra spelare i Team Sweden dam har rest till Singapore tillsammans med förbundskapten Robert Andersson för att spela Sonic International Classic.
– Främsta syftet med tävlingsresan är att det ska vara mästerskapsförberedande, säger Robert Andersson.

Anneli Blomqvist, Hanna Engberg, Ottilia Gunnarsson och Emma Halttunen har begett sig till Singapore tillsammans med förbundskapten Robert Andersson. På programmet står Sonic International Classic som börjar imorgon.
– Vi kommer arbeta på samma sätt som vid mästerskap med bland annat gameplans inför spelet och utvärderingar efter varje spelpass. För mig är det inte så viktigt hur resultaten blir i tävlingen utan att det här ska vara bra i ett utbildningssyfte och ge spelarna god erfarenhet. Jag vill att våra spelare ska bli ännu mer självständiga i sitt spel. Sedan vill tjejerna självklart prestera bra och det finns prispengar att vinna, säger Robert Andersson.

Det svenska gänget kom till Singapore igår och under onsdagen tränade dem i tävlingshallen.
– Det kändes väldigt bra på träningen och det är en jättefin bowlinghall. Det är rätt så lite olja på banorna och profilen är 45 fot lång. Det kommer nog inte bli så höga siffror men jag tror att vi kommer att hantera det på ett bra sätt.


Det svenska gänget vid onsdagens träningspass. 

De svenska spelarna börjar spela i det första kvalpasset imorgon kl 14.00 Singapores tid, vilket blir 08.00 imorgon bitti svensk tid. Kvalet spelas över tre dagar, totalt 18 serier. De två första finalstegen genomförs på lördag och stegfinalen avgörs på söndag. 48 spelare går vidare till finalsteg 1 och de 12 bästa avancerar direkt till steg 2. 24 spelare kommer totalt att vara med i finalsteg 2 och topp fyra går därefter vidare till stegfinalen.

Sonic International är en stor tävling som bjuder på tuff konkurrens. Damspelarna har sju poäng hcp per serie.
– PWBA-proffsen Maria Jose Rodriguez och Danielle McEwan kommer bland annat till start. Malaysias och Singapores landslagsspelare är också med samt flera spelare från Sydkorea, berättar Robert Andersson.

Det här är den första av tre tävlingsresor som förbundskaptenen gör med spelare i Team Sweden den närmaste perioden. Den 29 april reser Anna Andersson, Josefin Hermansson, Nora Johansson, Victoria Johansson, Cajsa Wegner, Jenny Wegner för tävling i Malaysia och den 13 maj beger sig Anna Andersson, Nora Johansson och Sandra de Neergaard till Green Bay i USA för USBC Queens.
– Jag är jätteglad att vi kommer iväg på de här resorna. Damspelarna behöver mer tävlingsspel. Det går att sköta träningen på ett bra sätt på hemmaplan men det är svårt att skapa samma tävlingssituation. Tävlingsresorna hade dock gärna fått vara lite mer utspridda men det är mycket som går just den här perioden på året. Det här blir samtidigt en bra förberedelse för dem som ska spela EM i juni.

Sonic International Classic mer info

Resultat

Livestream

Linus Wirén   17 april 2024 20:32