Swedish Youth Masters avgjordes i söndags - svenska segrar i två klasser

Andra upplagan av Swedish Youth Masters är genomförd. Det blev ett lyckat arrangemang i Eslövs Bowling med ännu fler deltagare än förra året. Bowlare från tio nationer var med och det blev svenska segrar i två av fyra klasser genom Lova Nilsson och Zakarias Lindqvist.

Swedish Youth Masters i Eslöv var i år en del av EBF:s tour - EBT Youth Tour. Det var mycket svenskt och danskt högt upp i resultatlistorna i tävlingen. De nordiska grannarna lade beslag på två titlar vardera. I singel fickor 15-18 år blev det svensk seger genom Lova Nilsson, BS Hässle. Tvåa blev Karen Kaerngaard Nielsen, Danmark. I samma åldersklass för pojkarna segrade Zakarias Lindqvist, Team Pergamon BC. Tvåa blev Hampus Karlsson, Forsheda BK.


Zakarias Lindqvist vann klassen pojkar 15-19 år. 

Caroline Udbjorg, Danmark, vann mixed singel upp till 14 år. Tvåa blev Christophe Clarke, Schweiz. Jonas Iversen, Danmark, tog hem den äldsta klassen singel mixed 19-25 år. Anton Andersson, IS Göta, blev tvåa och Emma Mewén, BK Högland, trea.

Det var runt 120 spelare med i tävlingen och många körde flera starter.
– Vi är nöjda med arrangemanget och det var en väldigt god stämning. Det blev en intensiv och härlig vecka, säger Sevim Mehmet från Eslövs Bowling.

Flera spelare kombinerade tävlingen med att även spela Storm Lucky Larsen Masters. Totalt var det spelare från 10 nationer med.
– De utländska spelarna var väldigt nöjda. Det var många spelare från Danmark med. De vill gärna spela i Sverige och de ser upp till oss som bowlingnation. Det vore roligt om det går att hitta mer samarbete med Danmark. För oss i Skåne är det nära och smidigt att även spela tävlingar där, säger Sevim Mehmet.

Danmark har fyra tävlingar med i årets EBT Youth Tour medan Swedish Youth Masters är den enda svenska tävlingen på tourprogrammet.
– Det är väldigt lärorikt för ungdomarna att möta spelare från olika nationer och det blir också en extra utmaning språkmässigt. Det vore kul om fler tävlingsarrangörer i Sverige försöker komma med på touren. Då kan vi även byta nyttiga erfarenheter med varandra.


Alla pristagare i Swedish Youth Masters. 

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Resultat

Linus Wirén   08 september 2023 10:55