Swedish Youth Masters är igång i Eslöv

Idag drog Swedish Youth Masters igång i Eslöv. Tävlingen håller på tills nästa söndag och deltagare från tio olika nationer är med i startfältet.
– Det är positivt att de svenska spelarna får mäta sig med bowlare från flera olika nationer, säger Sevim Mehmet från Eslövs Bowling.

Swedish Youth Masters är i år en del av EBF:s tour - EBT Youth Tour - där elva europeiska tävlingar är med under året. Swedish Youth Masters arrangeras för andra gången och runt 120 spelare är anmälda.
– Det är spelare från fler olika nationer som är med i år jämfört med förra året. Det ska bli väldigt kul med tävlingen och vi ser fram emot att ha mycket folk i hallen, säger Sevim Mehmet.

De första starterna rullade igång idag och tävlingen avgörs med finalspel nästa söndag. Startfältet är starkt och många spelare från den svenska junioreliten är med. Bland annat flera spelare som representerat Sverige vid junior-EM de senaste åren.
– Det är viktigt för sporten med fler tävlingar och det här är en fin möjlighet för de svenska spelarna att tävla mot spelare från flera olika nationer.

Många spelare från BK Mix Eslöv tar också chansen att tävla på hemmaplan.
– Det är en väldigt fin erfarenhet och blir lite annan nervositet när det är en sådan stor tävling med spelare från olika nationer. Tävlingen är även positiv för hela Eslöv när det kommer många besökare utifrån som upptäcker staden.

Swedish Youth Masters har fyra klasser. Mixed singel upp till 14 år, singel flickor 15-18 år, singel pojkar 15-18 år och mixed singel 19-25 år. I de mixade klasserna gäller handicap. 

Resultat

Livestream

Scoring Online

Linus Wirén   26 augusti 2023 16:53