Sverige vinner World Cup

Sverige vinner World Cup. I damernas lagfinal besegrar de Tyskland med 3-1.
– Det känns helt fantastiskt, säger Cajsa Wegner.

Sverige avslutar mästerskapet vid Sunshine Coast i Australien på bästa sätt och vinner guld i lagklassen i World Cup. Finalen spelades i bäst av fem serier. Sverige fick en fin start och och vann de två första serierna. I den tredje kom Tyskland tillbaka och utjämnade till 2-1. I den fjärde serien var dock Sverige starkast. Blågult slog sex strikar i rad och Josefin Hermansson kunde avgöra matchen i sista rutan.
– Det var ganska skakigt inför sista slaget och jag tänkte bara på att pricka banan. Det gick vägen och det var en riktigt häftig känsla efteråt. Segern betyder väldigt mycket och det visar att Sverige fortsatt hör hemma bland de bästa, säger Josefin Hermansson.
En av nycklarna till framgången anser Hermansson är att de har spelat mycket tillsammans.
– Vi känner varandra väl och det skapar en trygghet. Vi har ett lugn i laget och stannar i nuet hela tiden.

Cajsa Wegner menar att de spelade säkert i finalen vilket gav resultat.
– I semifinalen var det högre siffror och i finalen räckte det mest att täcka våra rutor. Det lyckades vi med och vi kommunicerade väldigt bra i laget. Det är mycket jobb och slit som ligger bakom det här guldet så det känns riktigt gott.

Förbundskapten Robert Andersson om World Cup-segern:
– Det känns fantastiskt att få avsluta mästerskapet med ett guld. Matchbilden blev som vi trodde och vi har bra koll på banorna. Även efter att vi har förlorat andra serien så stannar vi i processen. Vi tar bollen till fickan och då ges det möjlighet att få till en “strikeraka”.

Robert Andersson lyfter lagets rutiner som viktiga faktorer.
– Det är ett erfaret lag och vi vet var vi har varandra. Vi håller på våra rutiner och gör samma saker inför varje match och utvärderar efteråt. Även efter guldet idag, säger Robert Andersson som hyllar damernas assisterande coach Louise Sonne.
– Jag är liksom vid EM väldigt tacksam att ha med mig Louise. Hon är på tjejerna hela tiden om att jobba som ett lag och att stötta varandra. Det är mycket som ska klaffa när man bor länge tillsammans under ett mästerskap. Vi har bra samtal i laget och alla vet vad de kan förvänta sig av varandra.

Resultat

Sveriges lag:
Anna Andersson, Spader Dam, Helsingborg
Josefin Hermansson, Team X-Calibur BK, Partille
Cajsa Wegner, BK Femtionian, Spader Dam, Hässleholm/Helsingborg
Jenny Wegner, BK Femtionian, Spader Dam, Hässleholm/Helsingborg

Förbundskapten Robert Andersson
Assisterande coach Louise Sonne

Linus Wirén   23 november 2022 14:57