Sverige vinner guld i 4-manna i Berlin

Sverige fick en drömstart på Special Olympics World Games och vann guld i 4-manna. De fick ihop 2194 poäng över tre serier och tog hem segern före tvåan Tyskland.
– Det känns helt otroligt, säger Lisa Nordström Green.

Idag drog bowlingtävlingarna igång i Special Olympics World Games i Berlin och det svenska laget fick bästa möjliga start. Sverige vann guld i den högsta divisionen i 4-manna. Tvåa kom Tyskland på 1874 poäng och trea blev Nya Zeeland.
– Vi var väldigt lugna och höll en jämn nivå. Det här är något man har längtat efter. Det känns helt fantastiskt. Våra coacher grät och många kom fram och gratulerade oss, säger Lisa Nordström Green.

I första serien fick laget ihop 715 poäng och i andra 734 poäng. I inledningen av tredje serien började Tyskland dock att knappa in och det gick lite tyngre för Sverige. Ledarduon Mikael Engström och Mia K. Årberg satt med nere vid banorna och coachade men i tredje serien bytte Mia roll och ställde sig bakom banorna istället för att agera hejarklack.
– Reglerna säger att man inte får ropa och heja när man sitter vid banorna som coach så jag ställde mig bakom istället och började heja för fullt. Det gav resultat och spelarna höjde sig direkt.

Sverige fick till sist ihop 745 poäng och vann guldet med hela 320 poäng före tvåan Tyskland.
– Det går inte att beskriva känslan, det är bara glädje. Alla i laget har del i segern. Vi är 6 spelare och två ledare som alla ser till att det blir något av det här, säger Årberg.

Guldet var Sveriges första vid spelen i Berlin.
– Jag är väldigt lycklig. Vi spelar riktigt bra och det känns härligt att vinna tillsammans med hela laget, säger Eddie Engström. 

Imorgon står dubbel på programmet i Bowling World i Berlin. Sverige ställer upp med följande dubbelpar:
09.00 Lisa Nordström Green/Larry Johansson
09.00 Eddie Engström/Marcus Mårtensson
13.00 Rebecca Gustavsson/Ulrica Persson

Sveriges lag i 4-manna:
Rebecca Gustavsson, BK Alley Västergötland
Lisa Nordström Green, BK Tegnér Värmland
Larry Johansson, BK Bowlinggänget Skåne
Eddie Engström, FF Österlen Skåne

Resultat

Linus Wirén   20 juni 2023 15:41