Sverige tvåa efter 3 serier i 5-manna

Sverige är tvåa efter tre serier i 5-manna med 2980 poäng. Nederländerna leder på 3071 poäng.
– Vi har ett bra utgångsläge inför morgondagen, säger Anna Andersson.

Sverige inledde första serien med 974 poäng och ökade i andra där de fick ihop 1039. I tredje blev det 967 vilket räckte till en andraplats och 96 poäng mer än trean Danmark.
– Det var en stabil insats idag av hela gänget. Det är en speciell distans och det tar nästan fem timmar att spela tre serier. Det är en utmaning att hålla koncentrationen och det blir sällan så höga slagningar då banan hinner förändra sig tills nästa slag, säger förbundskapten Robert Andersson.

Nederländerna fick till en riktig fullträff under dagens tre serier och leder med 91 poäng före Sverige.
– Det var lite överraskande. De har inte varit inblandade i några medaljer tidigare i mästerskapet men gjorde en topprestation idag, säger Robert Andersson.

Anna Andersson tycker att de ska fortsätta på samma spår i morgon.
– Självklart hade vi velat ligga etta men det finns ingen anledning att stressa. Holland gör det jättebra idag och har ett snitt på över 200. Förhoppningsvis blir det en lång dag imorgon så det gäller att hålla uppe energin och ta ett slag i taget. Vi har en väldigt fin känsla i laget och hjälper och stöttar varandra.

5-manna avgörs imorgon med de tre avslutande serierna och sedan går topp fyra vidare till semifinal. Förmiddagens serier blir även de tre sista i All Event där alla kvalserier i mästerskapet räknas ihop. Just nu leder Anna Andersson All Event på 4401 poäng. Tvåa är Peppi Konsteri från Finland med 4361. Josefin Hermansson är i nuläget på bronsplats med 4337 poäng. Jenny Wegner placerar sig som femma med 4278 poäng.
– Jag ska försöka fokusera på mitt egna spel och kan bara påverka det jag gör, så får vi se hur läget är efter att serierna är spelade, säger Anna Andersson.

Topp 24 i All Event går vidare till Masters som spelas på lördag. Just nu är alla svenska spelare bland topp 16.

Resultat
Livestream

Tider fredag
09.00-13.30 5-manna serie 4-6
14.15 Semifinaler
16.00 Final

Linus Wirén   18 augusti 2022 21:31