Sverige trea i 4-manna på killsidan efter block 1

Sverige är på tredje plats i 4-manna på killsidan efter 3 serier. Blågult fick ihop 2505 poäng under det första blocket. Finland är i topp på 2665 poäng. Emil Svensson är i nuläget tvåa i All Event inför de tre avslutande serierna imorgon och Carl Eklund är på fjärde plats.

Killarna var först ut under långfredagen i Tali Bowl. Sverige inledde med 876 poäng i första serien och tog ledningen i kvalet. I andra serien gick det lite tyngre spelmässigt. De fick ihop 779 poäng och föll ned till tredje plats. I den tredje serien lyfte sig Sverige igen där de slog 850 poäng tillsammans och totalt fick de ihop 2505 poäng över tre serier. Blågult är fortsatt på tredje plats och innehar i nuläget en semifinalplats inför de tre återstående kvalserierna imorgon.
– Jag tycker att vi kämpar bra även om vi inte gör någon jätteprestation idag. Banorna var mycket svårare jämfört med tidigare. Spelet var väldigt långt till vänster från början och det tog en stund innan vi hittade rätt. Jag tror att vi har en bra plan på hur vi ska lösa det imorgon. Det är ändå skönt att ligga trea och vara innanför cutten och veta att vi har mycket mer att ge. Imorgon ska vi bara kötta på, säger Robin Noberg som slog 255 i den tredje serien och var för dagen poängbäst i Sverige med totalt 660 poäng.
– Jag började ganska dåligt i första serien och hittade inte rätt varken teknik- eller spelmässigt. Jag jobbade mig in i det och det var skönt att avsluta bra. Jag hade en god känsla i den tredje serien och det ska jag försöka ta med mig till imorgon.

I All Event är Emil Svensson tvåa inför de tre avslutande serierna med 3442 poäng. Markus Lahti, Finland, tog över ledningen och har totalt 3498 poäng. Carl Eklund är på fjärde plats i All Event med 3421p och har fyra pinnar upp till tredjeplatsen. Robin Noberg är sexa med 3362 poäng. Albin Gullstrand ligger på 20:e plats.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   29 mars 2024 13:35