Sverige tar guld och brons i 3-manna

Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner vinner EM-guld i 3-manna. I finalen besegrar de Danmark. Sandra Andersson, Josefin Hermansson och Victoria Johansson tar brons.

I semifinalen ställdes Sveriges båda lag mot varandra efter att ha blivit etta och fyra i kvalet. Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner stod för höga poäng och vann semifinalen med 692-558.

I finalen väntade värdnationen Danmark och det var första gången i årets Europamästerskap som en annan nation än Sverige var representerad i final. Sverige fortsatte att ånga på och vann övertygande med 699-618.
– Det känns helt fantastiskt och vi bowlade riktigt bra idag. Vi hade en fin känsla direkt på uppvärmningen och får en bra start i båda matcherna vilket är betydelsefullt, säger Cajsa Wegner och fortsätter:
– Vi känner varandra väldigt väl i laget och är trygga med varandra. Det är något extra att få vinna tillsammans med min syster och en av mina bästa vänner, säger Cajsa Wegner.

Hela guldtrion representerar Spader Dam i Elitserien och Anna Andersson håller med Cajsa Wegner om att de har en härlig kemi tillsammans.
– Vi trivs ihop och skojar även om det skulle gå motigt och vi försöker hålla det lättsamt. Det är häftigt att vi kan göra vår högsta serie i 3-manna just i finalen och det känns som vi har bra kontroll på det, säger Anna Andersson som tar sitt andra guld i mästerskapet.
– Det här hade jag verkligen inte trott inför EM. Det är jättekul och det får gärna fortsätta rulla på så här, säger Anna Andersson och skrattar.

Anna Andersson tyckte att det var lite speciellt att möta sina lagkompisar i semifinalen.
– Det var tråkigt att behöva mötas samtidigt så var det väldigt roligt att de klarade sig vidare. Vi är ändå vana att spela mot varandra och vi visste att ett av lagen skulle få kämpa om guldet.

Bronslaget låg sexa inför dagens tre kvalserier och Sandra Andersson var glad över att de kunde avancera i resultatlistan och ta en medalj.
– Vi pendlade mellan hopp och förtvivlan i kvalet och det var en väldig glädje att nå slutspel. När man väl är i en semifinal vill man alltid mer men Anna, Cajsa och Jenny gör det grymt bra och får till väldigt höga siffror, säger Sandra Andersson.

Sverige har totalt tagit åtta medaljer hittills i Europamästerskapet i Ålborg och guld i alla tre distanser.
– Det har varit ett helt otroligt mästerskap för oss än så länge och vi hoppas att vi kan fortsätta i samma takt, säger Cajsa Wegner.

Imorgon kl 10.00 inleds 5-manna med de tre första serierna. De resterande tre spelas på fredag.

Medaljörer 3-manna

1. Sverige
2. Danmark
3. Finland
3. Sverige

Resultat

Linus Wirén   17 augusti 2022 20:42