Sverige sjua i mixed i Europacupen

Det gick inte riktigt vägen för Joline Persson Planefors och Carl Eklund i mixedklassen i Europacupen. De slutade på sjunde plats med 3311 poäng och var femtio poäng från bronset.
– Jag är besviken att vi inte tar medalj, säger Joline Persson Planefors.

Det var första gången som mixed spelades i Europacupen och Joline Persson Planefors och Carl Eklund intog banorna i squad 2 under onsdagseftermiddagen. Den blågula duon fick en motig start i första serien där de fick ihop 378 poäng tillsammans och fick inte riktigt spelet att lossna. När de hade kommit halvvägs och genomfört fyra serier så låg de på tionde plats.

De fortsatte att kämpa på och den sjunde serien gav hopp där Joline Persson Planefors fick ihop 213 samtidigt som Carl Eklund var ytterst nära 300 och slog 297. De klättrade upp till en femteplats i squad 2 inför den avslutande serien. Men i den åttonde serien fick de totalt ihop 404 poäng samtidigt som lagen ovanför gjorde jobbet. Sverige slutade på sjunde plats med 3311 poäng. 50 poäng ytterligare hade behövts för att nå tredjeplatsen som Petra Otec Hanzlovska/Ondrej Prekop från Tjeckien tog hand om. England med Verity Crawley och Hadley Morgan tog guldet efter att ha fått ihop 3479 poäng.
– Vi hittade ingen bra lösning och jag kan inte säga nu efteråt heller vad vi skulle gjort annorlunda. Jag hade ont under inspelningen och i första serien bowlade jag dåligt för att jag var rädd att det skulle göra ont men efter ett tag så släppte det. Jag har bara en trippel idag och det säger sig självt att då går det inte att göra höga serier. Jag är besviken att vi inte tog medalj idag. Vi hade chansen att göra det.

Hon får medhåll av Carl Eklund.
– Det var en besvikelse och vi gjorde det inte tillräckligt bra. Jag var för envis med backspelet och bytte till att köra på högersidan först efter sex serier. Jag borde ha skiftat tidigare.

Robert Andersson:
– Det går inte att sticka under stol med att vi borde ta medalj. Vi har två av de bästa spelarna i Europa men det betyder inte att det alltid går vägen. Insatsen var heller inte jättedålig. Joline och Carl jobbade på bra och konstruktivt hela tiden.

Dagens serier ingick även i singeldistansen och Joline Persson Planefors klättrade en placering där och är just nu på fjärde plats.
– Jag kan inte glädja mig åt det nu. Jag får ta med mig saker både från igår och idag för att det hela tiden ska bli bättre i turneringen. Jag tycker att vi har en bra plan inför blocket imorgon när vi damer spelar tillsammans igen. Där förväntar jag mig att jag ska göra det bättre och vara snabbare i förändringarna.

Carl Eklund är femma i totalen inför morgondagens åtta serier.
– Jag ska visa upp mig på ett helt annat sätt imorgon. Det är bara att köra. Det kan nog bli att jag satsar på högerspel de fyra första serierna och sedan back på vänstersidan. Vi får se imorgon men det är planen i nuläget.

Kl 09.00 börjar Joline spela i damernas block imorgon och kl 14.00 är det dags för Carl Eklund. Efter morgondagens åtta serier går topp 16 vidare till spel på fredag.

Resultat

Livescore

Livestream

Linus Wirén   25 oktober 2023 20:20