Sverige leder kvalet i 5-manna efter 3 serier

Sverige fick en fin start i kvalet i 5-manna och leder efter tre serier. De fick ihop 3177 poäng. Finland är tvåa med 3169 poäng.
– Vi gjorde en gedigen insats, säger Anna Andersson.
Nora Johansson har även utökat sin ledning i All Event.

Idag inleddes lagdistansen vid EM i Wittelsheim. Sverige var taggade från start och fick ihop 1147 poäng i första serien. De gick upp i ledning och den skulle de inte släppa taget om. I andra serien stötte de dock på en del patrull med banorna och slog 988 poäng. Det var även fler nationer som hade problem med banorna och Sverige var fortsatt i ledning. Den skulle de behålla spelpasset ut för i tredje serien växlade de upp och fick ihop 1042 poäng. Blågult toppar kvalet på 3177 poäng.
– Det känns riktigt gott att vi är i ledning och vi gjorde det bra som lag. Vi tog tillvara på möjligheterna när banorna var lättare och kunde få lite strike här och där. När banorna var tuffare så höll vi ihop det bra och gnetade på, säger Anna Andersson som inte riktigt fått med sig käglorna tidigare i mästerskapet men som idag fick utdelning och var poängbäst för Sverige med 699 poäng.
– Nu fick jag loss käglorna för första gången i mästerskapet. Jag har känt att jag har bowlat ungefär lika bra hela mästerskapet men nu fick jag även med den sista käglan. Jätteskönt, det är inte en dag för sent, säger Anna Andersson.

Nora Johansson hade näst högst slagning i laget med 643 poäng och hon har utökat sin ledning i All Event där hon har totalt 4902p när tre serier återstår. Tvåan Franziska Czech, Tyskland, är 132 poäng efter Nora Johansson. Josefin Hermansson är femma i All Event. 5 svenska spelare är topp 12 i All Event och har i nuläget en plats till Masters för de 24 främsta.
– Om Nora gör ett bra block så kommer det att räcka till guldet i All Event. Det gäller att ta det ruta för ruta imorgon, säger Robert Andersson som var nöjd med lagets insats i det första blocket. 
– Vi fick en kanonstart i första serien. Det blev lite annorlunda vid banparet i andra serien men vi satsade på att spela enklare där och vi håller ihop det bra. Det blev dock några enklare spärrmissar idag men det är en tuff distans och det blir lång väntan för spelarna mellan deras slag.

Finland skuggade där bakom spelpasset igenom och är åtta poäng efter Sverige. Flera lag är med och kämpar om topplaceringarna. Danmark är trea med 3154 poäng och Tyskland är femma på 3153. Tyskland som hittills har två guld och ett silver i mästerskapet är just nu femma på 3064 poäng.
– Det gäller att försöka få till en lika bra start imorgon. Sedan får vi ha lite koll på vad de andra lagen gör. Vi behöver inte chansa för att vinna kvalet utan det handlar om att bli topp fyra, säger Robert Andersson. 

Kl 10.00 börjar det andra blocket imorgon med serie 4-6. Semifinalerna börjar därefter kl 15.15 och finalen startar kl 17.00.

Resultat
Livestream
Online scoring

Linus Wirén   13 juni 2024 18:14