Sverige lag 1 fortsatt i ledning i 3-manna

Sverige lag 1 med Anna Andersson, Cajsa Wegner och Jenny Wegner har fortsatt ledningen i 3-manna när squad 2 har spelat sina tre första serier. Lag 2 med Sandra Andersson, Victoria Johansson och Josefin Hermansson fick ihop 1738 och är totalt sexa.

Sverige lag 1 leder med 28 poäng före tvåan Tyskland.
– Det var mer svårspelat idag och det är starkt gjort av Anna, Cajsa och Jenny att få ihop det så bra i förmiddags, säger förbundskapten Robert Andersson som menar att det blev ännu tuffare i squad 2.
– Det var många lag som ville testa nya grejer och framförallt fler som spelade med uretanklot. I squad 2 blev det ännu svårare med många olika lösningar.

Spelet drog också ut på tiden för flera nationer vilket också var en utmaning.
– Vi försöker hålla det tempo som passar oss och får istället ta ett break på 15 minuter efter varje serie tills alla lag har spelat klart, säger Robert Andersson.

Sverige lag 2 har i nuläget 22 poäng upp till fyran Danmark och en semifinalplats.
– Vi är lite missnöjda att det inte gick bättre i squad 2 och vi skulle kanske ha gjort lite förflyttningar tillbaka i banan tidigare. Men tjejerna har goda möjligheter att fixa till det imorgon och nå en semifinalplats ändå.

Josefin Hermansson håller med om att de har bra chanser att nå topp fyra.
– Vi har fina förutsättningar för att göra det bättre imorgon. Vi kommer följa samma lag vid morgondagens spel och fick mycket information idag om hur de spelar som vi har med oss, säger Josefin Hermansson.

Hon tyckte inte att det var svårt att ladda om efter gårdagens guld i dubbel med Victoria Johansson.
– Efter middag och utvärdering igår kväll så gick det lättare än vad jag trodde att blicka framåt och vid frukost i morse var det fullt fokus på 3-manna, säger Josefin Hermansson.

Imorgon inleder squad 2 kl 09.00 med de resterande tre serierna och squad 1 drar igång kl 12.45.
Topp fyra går vidare till semifinal som spelas kl 16.15 och finalen avgörs kl 17.30.

Resultat
Livescore
Livestream

Linus Wirén   16 augusti 2022 20:44