Sverige i ledning i Team på killsidan efter 3 serier

De svenska killarna är i ledning i Team efter block 1. De fick ihop 2720 poäng över 3 serier. Finland är tvåa med 2702 poäng.
– Vi gör det bra och har fina förutsättningar inför morgondagen, säger Robin Noberg.

I första serien fick Sverige ihop 929 poäng och Robin Noberg rivstartade med att slå 300 poäng.
– Det var en bonus att det blev 300 men riktigt skönt att börja starkt och få med sig en god känsla. Jag tyckte inte att mitt spel i dubbeln stämde 100 procent så det var gott att det kändes fint idag och alla i laget gör det bra.

I andra serien fick Sverige ihop 826 poäng och hade det lite tyngre. 
– Det var ganska tufft i mitten av passet. Vi hade en del problem med banparet och kom lite fel i förflyttningarna, säger Carl Eklund. 
Efter två serier låg Sverige på tredje plats.
– Inför tredje serien sa vi att nu är det nog. Nu måste vi vakna för vi ska inte ge bort något till de andra nationerna. 

Det gav resultat. Sverige lyfte sig i tredje serien och fick ihop 965 poäng. Efter första spelpasset är de i ledning med 18 poäng mer än Finland. Carl Eklund radade upp strikar i den avslutande serien och kom upp i 279 poäng. 
– Jag var inte jättenöjd med de slagen så det var skönt att få med sig strikarna ändå. Det är gott att vara i ledning. Nu har vi momentum och kan bygga vidare på det här imorgon. 

Förbundskapten Moa Ekström summerar killarnas första block:
Första serien gick helt okej för laget och det var väldigt roligt att Robin slog 300. Vi visste att det andra banparet skulle vara ganska svårt och försökte mest hålla uppe spelet så bra som möjligt där. Det var skönt att veta att vi hade ett mer gynnsamt banpar i tredje serien. Killarna började med varsin strike och sedan kändes det som att det mest var att bowla på. Det gäller att de fortsätter kommunicera bra med varandra imorgon och det krävs snabba förflyttningar. 

Under torsdagen väntar det andra blocket och de tre resterande serierna. Tjejerna är först ut och börjar spela kl 09.00. Killarnas block 2 drar igång kl 13.15. De fyra främsta lagen avancerar till semifinal. Semifinalerna börjar kl 17.30 imorgon och finalerna startar vid 18.45.

Resultat

Livestream

Linus Wirén   05 april 2023 13:48