Sverige etta och trea efter block 1 i 4-manna

Första dagen av 4-manna är genomförd i +50-EM. På herrsidan leder Sverige före Belgien efter block 1. På damsidan är Sverige trea och en spännande morgondag väntar när 4-manna avgörs.
– Det blir förhoppningsvis en lång dag imorgon, säger förbundskapten Peppe Engström.

Herrarna var först ut under tisdagens block 1 i 4-manna där tre serier spelades. Sverige gjorde en fin insats och leder på 2464 poäng. Tvåa är Belgien på 2449 poäng.
– Killarna spelade väldigt bra och det känns härligt att vara i ledning. De hittade bra lösningar och de kunde spela avslappnat, säger Peppe Engström.

Därefter var det damernas tur. Efter tre serier är Sverige trea på 2254 poäng. Fyra är Frankrike på 2122 poäng.
– Tjejerna kämpade på starkt idag. Eva (Vännman) fortsätter att leverera höga poäng och Anna (Staflund) klättrade i All Event när hon avslutade med 234 poäng i tredje serien. Annars vill vi hitta en bättre lösning på banorna och vi fortsätter att vrida på det vi kan. Det var ett klart framsteg jämfört med 2-manna igår. Vi är på medaljplats och det ska vi försöka ta tillvara på imorgon.

Imorgon inleder damerna kl 09.00 i block 2 med de tre resterande serierna. Därefter är det dags för herrarna kl 13.15. De fyra främsta går vidare till semifinal som spelas kl 17.15. Finalerna börjar kl 18.30.
– Det är en bra stämning i teamet och vi ser fram emot morgondagen, säger Peppe Engström.

Resultat
Livestream
Mästerskapets hemsida med mer info

Sveriges lag:

Herrar
Joakim Stål
Martin Paulsson
Mathias Ulfhielm
Stefan Yngström

Damer
Anna Staflund
Annika Kilander
Christina Dahlgren
Eva Vännman

Förbundskapten Peppe Engström

Linus Wirén   31 januari 2023 19:54