Svensson och Troup vidare i Roth/Holman Doubles – 11 svenska spelare med i WSOB

Jesper Svensson tillsammans med Kyle Troup är vidare till dagens matchspel i Roth/Holman PBA Doubles. Elva svenska spelare har varit med i dubbeltävlingen och härnäst väntar World Series.
– Drömmen vore att vi har en svensk spelare i stegfinal i någon av tävlingarna, säger förbundskapten Robert Andersson.

Roth Holman PBA Doubles spelas i samband med World Series i Allen Park, Michigan. Elva svenska spelare har varit med i dubbeltävlingen och av dem är det Jesper Svensson som i par med Kyle Troup är vidare till matchspelet för topp 16. De kom på nionde plats i kvalet med +588 poäng.

Första omgången av matchspelet där åtta serier bakers står på programmet börjar kl 16.00 idag (svensk tid). Vid midnatt börjar den andra omgången med de resterande åtta serierna. Topp fem avancerar till stegfinalen som avgörs natten till söndag, start vid midnatt. Trevor Roberts och Patrick Dombrowski är i ledning inför matchspelet. Firma Svensson/Troup har en fin historik i Roth/Holman Doubles och har stått som segrare både 2017 och 2020.

Kim Bolleby kom tillsammans med Timmy Tan på 20:e plats i kvalet. Pontus Andersson/William Berggren blev 21:a och William Svensson/Martin Larsen kom på 40:e plats.

För det svenska gänget står härnäst World Series på programmet. I World Series 2024 ingår tävlingarna Cheetah Championship, Scorpion Championship, Shark Championship och PBA World Championship. Intensiva tävlingsdagar väntar och World Series håller på till den 21 april då finalen i PBA World Championship avgörs.

Förkvalet till World Series spelas imorgon över tio serier där William Berggren, Robin Ilhammar, Robin Persson och Karl Wahlgren är med. De andra svenska spelarna är direktkvalificerade till WSOB och börjar spela på måndag då det är dags för kvalet i Cheetah Championship.

Förbundskapten Robert Andersson kommer att vara på plats och följa de svenska spelarna under kommande vecka.
– Det är jätteroligt att så många spelare är med i World Series. Profilerna skiljer sig mycket åt. I Cheetah är det en kort profil och sedan blir det längre och längre i de kommande tävlingarna. Drömmen vore att vi har en svensk spelare i stegfinal i någon av tävlingarna, säger Robert Andersson.

Förra året gick Jesper Svensson till stegfinal i Scorpion Championship och blev trea i tävlingen. Svensson slutade sedan på 12:e plats i matchspelet i PBA World Championship.

Följande svenskar är med i World Series:

Pontus Andersson
William Berggren
James Blomgren
Kim Bolleby
Rasmus Edvall
Robin Ilhammar
Martin Larsen
Robin Persson
Jesper Svensson
William Svensson
Karl Wahlgren

Tidsprogram och mer information om upplägg hittar ni här.

Livescore

Resultat PBA Roth/Holman Doubles

Linus Wirén   05 april 2024 12:46