Svensson, Larsen och Blomgren vidare i Masters

Jesper Svensson, Martin Larsen och James Blomgren är vidare till kvartsfinaler i Masters.
– Vad som än händer imorgon så har vi gjort ett fantastiskt mästerskap men vi alla vill mer, säger Martin Larsen

Topp 24 i All Event tog sig vidare till Masters som inleddes i eftermiddags. Pontus Andersson blev tia och var med i steg 1 för de som placerat sig som 9-24. Det blev förlust för Nässjösonen i första matchen mot  Laurynas Narusis, Litauen. Sverige hade fyra spelare bland topp åtta som gick in i andra steget. Markus Jansson åkte ut mot Tobias Börding, Tyskland, men desto bättre gick det för James Blomgren, Martin Larsen och Jesper Svensson som alla är vidare till kvartsfinaler. 

James Blomgren vann mot Frank Drevenstedt från Tyskland i två raka serier och Jesper Svensson besegrade Laurynas Narusis med 2-0. Martin Larsen ställdes mot Osku Palermaa, Finland, tillika klubbkompisen i Team Pergamon.  
– Jag har känt Osku hur länge som helst och jag visste att det skulle bli tufft.
Martin tog hem matchen efter seger i den tredje serien med 266-189. 
– Det är en av mina bästa serier i mästerskapet. 

Kvartsfinalerna börjar kl 09.00 imorgon. Jesper Svensson ställs mot Walter Alessandro Santu, Italien, James Blomgren möter Joonas Jähi från Finland och Martin Larsen får ta sig an Maxime Dubois, Frankrike. 

Martin Larsen har tagit 17 medaljer i EM-sammanhang och han har tre raka mästerskapsmedaljer i Masters. Guld 2015 och 2016 samt brons 2018. Han menar att erfarenheten kan bli en fördel för honom imorgon.
–  Alla åtta som är kvar är duktiga bowlare. Jag känner ingen direkt press på mig. Jag har vunnit det tidigare och vet att jag kan. Jag har rutinen med mig och det är extremt kul att vara med och visa att jag fortfarande håller, säger Larsen som hoppas på en fin mästerskapsavslutning för Sverige. 
– Vad som än händer imorgon så har vi gjort ett fantastiskt mästerskap men vi alla vill mer. 

Resultat

Linus Wirén   09 juni 2022 22:53