Svenskt gäng spelar Reykjavik International Games

Idag har flera svenska spelare tillsammans med förbundskapten Robert Andersson åkt för att spela Reykjavik International Games.
– Det ska bli jättekul. Alla har goda möjligheter att göra det bra i tävlingen, säger Robert Andersson.

Tävlingen är lite som SM-veckan i Sverige och många olika idrotter är med. Torsdagens final kommer att direktsändas i isländsk tv.

På damsidan är Anneli Blomqvist och Ottilia Gunnarsson med. På herrsidan är det Alex Joki, Oliver Dahlgren och William Berggren som har fått möjlighet att åka med.
– Killarna som åker med är lite bakom seniorlandslaget men de är väldigt intressanta för framtiden. Ottilia skulle varit med på utbildningsresan till Singapore i december men blev skadad, så då satsar vi på den här tävlingsresan istället. Anneli hade önskat att tävla lite mer förra året och har förhoppningar om att nå internationella mästerskap framöver. Så det passar bra med denna tävling för henne också, säger Robert Andersson.

Inför varje start kommer spelarna tillsammans med Robert Andersson arbeta fram en gameplan och efter spelet blir det utvärdering. Förbundskaptenen menar att det är viktigt för spelarnas utveckling att spela internationella tävlingar.
– Tidigare fanns det fler internationella tävlingar att välja på så detta är ett bra tillfälle. Målsättningen är att de ska bli mer självständiga i sitt tävlande, så att de framöver kan åka på egen hand och spela stora internationella tävlingar, säger Andersson.

Robert Andersson ska inte bara coacha utan spelar också tävlingen. Förra året blev han trea i Reykjavik International och storspelade i kvalet där han slog personbästa över både tre och fyra serier med 855 respektive 1103 poäng.

Det svenska gänget inledde kvalet idag kl 16 (svensk tid). Kvalet genomförs måndag till onsdag och de spelar minst en kvalstart per dag över sex serier. De 24 främsta avancerar till finalspel. Det första finalsteget genomförs onsdag kväll och tävlingen avgörs sedan på torsdag. 

Resultat och mer info 

Linus Wirén   30 januari 2023 17:32