Svenska Bowlingförbundet sänder elitseriematchen Team X-Calibur-Spader Dam

Svenska Bowlingförbundet sänder stormötet mellan Team X-Calibur BK och Spader Dam på fredag den 16 februari. Matchen sänds live på förbundets Youtube-kanal. Sändningen startar kl 18.40 och matchen börjar 19.00.

I slutet av november sände Svenska Bowlingförbundet matchen mellan IS Göta och Team Pergamon BC i herrarnas elitserie. Nu är det dags för nästa livesändning och denna gång blir det klassikermötet i damernas elitserie mellan Team X-Calibur och Spader Dam. Sändningen är en del av Svenska Bowlingförbundets projekt där man satsar på webb-tv-produktioner av en herrmatch och en dammatch i elitserien med två olika produktionsteam. Denna gång är produktionsteamet Nowadaysfilm. Matchen spelas nästa fredag den 16 februari kl 19.00 i Partille Arena, John Scott´s och sänds på Svenska Bowlingförbundets Youtube-kanal Swebowl. Sändningen startar 18.40 med försnack och intervjuer. Magnus Johnson och James Blomgren kommenterar matchen.

Det är två profilstarka lag som möts och många spelare med tunga landslagsmeriter intar banorna i Partille. Spader Dam är regerande mästare tillika mesta mästare med 17 SM-guld. Helsingborgslaget leder Elitserien på 24 poäng. De har lika många poäng som BK Högland men en bättre diff. X-Calibur är trea på 18 poäng men har tre matcher mindre spelade än Spader Dam. X-Calibur tog sitt senaste SM-guld i 8-manna 2018.

Elitserien har just nu uppehåll för tävlingar och mötet mellan X-Calibur och Spader Dam är första matchen efter uppehållet. I Partille Arena, Johns Scotts kommer det att bjudas på en härlig inramning med DJ och speaker. Kl 17.30 blir det även en förmatch med spelare från X-Calibur mixat med spelare från Sävehofs damlag i handboll.

Svenska Bowlingförbundets Youtube-kanal hittar ni här.

Linus Wirén   09 februari 2024 17:02