Svenska Bowlingförbundet sänder elitseriematchen IS Göta-Team Pergamon

Svenska Bowlingförbundet satsar på en webb-tv-produktion av elitseriematchen mellan IS Göta och Team Pergamon BC. Matchen spelas måndag 27 november kl 19.00 i Helsingborg och sänds live på Svenska Bowlingförbundets youtube-kanal. Under sändningen blir det även uppsnack, eftersnack och intervjuer med flera bowlingprofiler.

Svenska Bowlingförbundet har inlett ett projekt där man i nuläget satsar på att göra webb-tv-produktioner av två elitseriematcher, en herrmatch och en dammatch med två olika produktionsteam. Matchen i herrarnas elitserie som sänds blir mötet mellan IS Göta och Team Pergamon BC som spelas i Olympia Bowling i Helsingborg måndagen den 27 november. Det är ännu inte fastställt vilken match i damernas elitserie som kommer att sändas.

RP-Media svarar för själva webb-tv-produktionen av matchen i Helsingborg och de har arbetat med en mängd olika sporter. Projektledare för sändningen är BeA Nilsson som har stor erfarenhet av bowlingsändningar. BeA har bland annat varit TV-koordinator på flera Europatourtävlingar, damernas VM i Ålborg och han har genomfört mer än 100 sändningsdagar från olika bowlingtävlingar och ligamatcher.
– Vi vill se hur bra det här kan bli när vi satsar på att göra något extra av det och med hög kvalité. Målet är att hitta rätt nivå på våra bowlingsändningar. Vi beslutade i förbundsstyrelsen att börja med en herrmatch respektive dammatch och med två olika produktionsteam, för att jämföra det hela och dra lärdomar av det, säger Jan Wiede, ordförande i Svenska Bowlingförbundet.

Göta-Pergamon är Helsingborgslagets återkommande premiummatch och vid sidan av spelet genomförs flera aktiviteter för att skapa en härlig inramning. Det blir bland annat en uppvisningsmatch med kända bowlingprofiler och lovande juniorer.
– Vi har ett bra samarbete med Olympia Bowling och Helsingborg sedan tidigare och det blir roligt med de aktiviteterna som genomförs vid sidan av matchen, säger Jan Wiede.

Det är två profilstarka lag som kommer att inta banorna i Olympia Bowling. Mesta mästarna tillika regerande mästarna Team Pergamon BC ligger just nu tvåa i elitserien med tio poäng på sex matcher. Partillelaget är fyra poäng bakom Team Clan som dock har en match mer spelad. Pergamon kommer att ha med alla sina stjärnspelare till Helsingborg förutom Kim Bolleby. IS Göta befinner sig på sjunde plats i serien med fyra poäng men de har endast spelat fyra matcher. Till premiummatchen får hemmalaget förstärkning av ingen mindre än Andrew Anderson. Amerikanen har tre PBA-titlar i bagaget varav en major då han vann USBC Masters 2018. Anderson blev Player of the year på PBA-touren 2018. Han kommer att spela fem matcher för IS Göta under vistelsen i Sverige och han är här till början av december.

Magnus Johnson och Robert Andersson kommenterar matchen. Under sändningen bjuds det på intervjuer med bowlingprofiler, försnack, eftersnack och uppvisningsmatchen kommer också att sändas. 

Klicka HÄR för att komma till sändningen. 

Om man vill se matchen på plats i Olympia Bowling så kolla in följande hålltider och information:

– 16.30 Dörrarna och restaurangen öppnar

– 17.45 Uppvisningsmatch med Skånes lovande juniorer & stjärnorna

– 18.45 Prisutdelning m.m.

– 19.00 Matchen IS Göta – Pergamon startar

Valfri entré som går till IS Götas ungdomssatsning

Olympia Bowling erbjuder ett specialpris på en trevlig buffé inkluderat vatten/kaffe för endast 150:- barn 100:- (under 16år)

OBS: Boka på mail: patrick@olympiabowling.se för att säkra mat/bord/plats. Ange namn, antal och telefonnummer i mailet.

Här är lagens trupper till matchen:

IS Göta
Karl Wahlgren
Rasmus Edvall
Jord Van Weeren
Jan Macek
Robin Persson
Andrew Anderson
Anders Andersson
Anton Anderson
Joakim Allers
Kenneth Nordgren
Lari Åkesson
Dan Idström

Coach Bengt Wehlin
Assisterande coach Amanda Andersson

Team Pergamon BC
Jesper Svensson
William Svensson
Markus Jansson
Timmie Ahl
Oliver Dahlgren
Adam Andersson
Osku Palermaa
Pontus Falkhäll
Martin Larsen
Alexander Larsson
Zacharias Lindqvist

Coach Niklas Dahlberg
Assisterande coach Peter Ljung

Linus Wirén   15 november 2023 09:44