Svenska Bowlingförbundet på besök hos bowlinggymnasiet i Nässjö

I förra veckan var representanter från Svenska Bowlingförbundet på besök hos bowlinggymnaiset i Nässjö. – Det var roligt att träffa eleverna och vi har en väldigt bra verksamhet i Nässjö, säger Helena Sundqvist.

Vice ordförarande Helena Sundqvist och ledamot Sandra Granfeldt i förbundsstyrelsen besökte tillsammans med förbundets generalsekreterare Peter Hodor bowlinggymnasiet i Nässjö under onsdagen och torsdagen i förra veckan. Riksidrottsgymnasiet tillhör Brinellgymnasiet och 24 elever går på RIG. Sedan finns även NIU-inriktning där i nuläget 6 elever studerar.

Svenska Bowlingförbundet försöker göra ett årligt besök hos riksgymnasiet i Nässjö. Under vistelsen ville de bland annat följa upp trygghetssituationen för eleverna och de hade möte med representanter från kommunen och skolan.
– Det var lite oroligheter tidigare i Nässjö och vi tar det verkligen på allvar att det ska vara tryggt för våra ungdomar och att de trivs bra. Det verkar som det varit lugnare på sista tiden och eleverna verkar trivas på utbildningen och har en väldigt fin sammanhållning, säger Helena Sundqvist.

Förbundstrion inledde onsdagskvällen genom att fika med ett tiotal elever och besöka skolans elevboende. Under torsdagen var de med på bowlingträning och teorilektion i skolan.

Genomgång under träningspasset.

Vid teorilektionen fick eleverna utvärdera träningsprogram som de skapat och följt. Under bowlingträningen hade eleverna bland annat på sig pulsklockor och fick hålla koll på pulsen vid olika bowlingövningar.
Peter Hodor tycker att det var ett trevligt besök.
– Det var väldigt kul att träffa eleverna och det var bra samtal, säger Peter Hodor som menar att riksidrottsgymnasiet är väldigt viktigt för svensk bowling.
– Många av våra bästa spelare har gått på gymnasiet i Nässjö och där finns den mest högkvalitativa träningen för ungdomar.

Peter Hodor tillsammans med Robin Noberg och Alice Lindqvist. 

Linus Wirén   28 april 2022 10:46