Svenska Bowlingförbundet lanserar podcast

Idag släpps premiäravsnittet av Svenska Bowlingpodden. En podcast av Svenska Bowlingförbundet med fokus på det senaste inom svensk bowling. I första avsnittet riktar vi blickarna mot Europacupen som börjar på tisdag. Vi pratar med förbundskapten Robert Andersson och landslagsduon Joline Persson Planefors och Carl Eklund.

Svenska Bowlingförbundet har idag släppt första avsnittet av Svenska Bowlingpodden. I podcasten pratar vi med olika gäster och det kommer bland annat att vara fokus på tävlingar, seriespel, träningstips och vad som är på gång just nu inom förbundet. Linus Wirén, kommunikationsansvarig på Svenska Bowlingförbundet, håller i trådarna och är programledare för podcasten. 

I första avsnittet riktar vi blickarna mot Europacupen i Berlin som spelas mellan den 24-28 oktober. Vi pratar med förbundskapten Robert Andersson och spelarna Joline Persson Planefors och Carl Eklund om hur läget är inför mästerskapet.

Robert Andersson är nyss hemkommen från VM i Kuwait där han var på plats för att kolla in mästerskapet. Nu laddar han om för Europacupen och vi hör hans tankar inför tävlingen.


Robert Andersson

Joline Persson Planefors har god erfarenhet av Europacupen. 2011 och 2015 blev hon tvåa. 2019 blev det tredje gången gillt för henne och hon fick kliva upp överst på pallen. Joline Persson Planefors seger 2019 är just senaste gången som en svensk spelare vann Europacupen. Vi hör om hur Joline har upplevt Europacupen tidigare och vad tävlingen betyder för henne.


Joline Persson Planefors

X-Caliburspelaren har haft skadebekymmer den senaste tiden och har inte tävlingsspelat sedan Elit-SM då hon säkrade platsen till Europacupen. Hon berättar även om hur den senaste perioden varit och vad som blir viktigt att få till i spelet under mästerskapet.

Carl Eklund har skördat stora framgångar vid de internationella mästerskapen på junior- och U21-nivå. Köpingssonen har även dominerat vid årets båda SM-veckor. I februari vann han SM i 3-manna med IKW/Köping och han följde upp det med att ta hem Elit-SM i slutet av juni.


Carl Eklund

Carl Eklund fyllde 18 år för drygt en vecka sedan och Europacupen blir första gången som han får representera Sverige på seniornivå. Eklund berättar bland annat om hur han ser på sin säsong hittills och hur en träningsvecka kan se ut. Han talar om hur det ska bli att spela Europacupen och hur han ser på sina möjligheter i mästerskapet.

Ni kan lyssna på Svenska Bowlingpodden på bland annat följande plattformar: 

Spotify här. 
Podcaster här.  
Acast här. 

Trevlig lyssning!

Linus Wirén   20 oktober 2023 17:43