Summering träningslägret i Eskilstuna - “lärorikt och nyttigt”

I söndags avslutades det landslagsförberedande träningslägret i Eskilstuna.
– Lägret var toppen. Det var bra upplägg och grymt uppstyrt, säger Alex Joki.

Träningslägret i Eskilstuna Bowlingcenter samlade 32 spelare från U21-bruttotruppen samt utvecklingsgruppen och höll på onsdag till söndag i förra veckan. Under lägret fick spelarna in 21 timmar bowling på kontot och flera teoripass.
– Det var bra att få träna på tuffare underlag och framförallt spela med andra som har likvärdiga målsättningar. Jag uppskattar även att få möjligheten att träna med spelare som har jämlika rotationer som jag själv. Banan bryts ned annorlunda och det är svårt att skapa det på egen hand, säger Alex Joki.

Emma Halttunen tyckte också att lägret var givande.
– Lägret var mycket bra och framförallt lärorikt. Det var lite annorlunda upplägg än andra läger som jag var på under min juniortid. Inriktningen med banlösning, ballmotion och utvärdering har inte förekommit lika mycket på juniornivå. Det här var väldigt nyttigt för min framtida utveckling, säger Emma Halttunen och fortsätter:
– Det jag tar med mig mest är att alltid tänka ett steg längre. Hela tiden utvärdera sina slag och ifrågasätta sig själv: Vad behöver jag förändra och hur ska jag göra det?

Förbundskapten Robert Andersson som höll i trådarna var nöjd med lägerdagarna.
– Det har varit jättebra och vi fick väldigt fin stöttning från hallen. Det var ett tufft läger för spelarna. Det blev många timmar bowling och spel på väldigt svåra profiler men alla höll ihop det på ett bra sätt. Vi var ett bra ledargäng och vid varje spelpass satte spelarna en gameplan tillsammans med någon av ledarna och därefter hade de en löpande dialog.

Under början av lägret hade de besök av den tidigare världsmästaren och storspelaren Biboy Rivera från Filippinerna. Han arbetar idag med träningsutveckling hos Filippinernas Bowlingförbund och var på plats tillsammans med en adept för att lära sig mer om tvåhandsbowling och få inspiration av de svenska bowlarna.
– Biboy höll ett fint tal till spelarna där han berömde svensk bowling. Att Sverige inte bara är en supernation på banan utan att vi alltid har varit tillmötesgående och lätta att ha att göra med. Han uppmanade spelarna till att fortsätta hålla fanan högt, säger Robert Andersson.

Linus Wirén   05 juli 2023 11:16