Summering fredagens spel i Storm Lucky Larsen Masters

Det blev svenska segrar i två av fredagens fyra starter i Storm Lucky Larsen Masters. Hemmaspelaren Anton Andersson, IS Göta, vann den tredje starten på 1349 poäng. Därefter tog Carl Eklund hem den fjärde squaden på 1367 poäng. Markus Jansson leder fortsatt kvalet på 1480 poäng och Jesper Svensson är tvåa.

En fullmatad fredag är genomförd i Olympia Bowling. Vid dagens första start, squad 17, var det Maxime Dubois som gick bäst och fransmannen vann squaden på 1357 poäng. Tvåa blev Francois Lavoie.

I squad 18 tog Verity Crawley hand om förstaplatsen. Hon fick ihop 1361 poäng och vann med elva poäng före Maria Rodriguez. Mattias Wetterberg blev trea i squad 18 på 1348 poäng. Efter fredagens alla starter är Crawley på 16:e plats totalt och hon är i nuläget bästa dam i tävlingen.
– Jag drog en del lärdomar från spelet igår och jag är väldigt glad att det gick så bra idag. Det är alltid ett nöje att spela här i Helsingborg och det är ett väldigt fint arrangemang. Det sporrar att möta de bästa killarna och målet är att vinna, säger Crawley.

I squad 19 var det Helsingborgssonen Anton Andersson som övertygade på hemmaplan. Han fick ihop 1349 poäng och tog hem squaden med 14 poäng före Mathias Ankerdal. När fredagens alla starter är summerade så ligger Andersson på 28:e plats i kvalet.
– I onsdags stämde inte riktigt tekniken för mig men det gjorde gott med en dags vila och att borra lite nya klot. Idag kändes det riktigt bra och tekniken satt fint, säger Anton Andersson som tycker att det är stort att ha en PBA-tävling på hemmaplan.
– Det är så kul att vi har tävlingen här och otroligt coolt att en PBA-tävling spelas i Sverige. Det är tryggt att ha vänner och familj på plats och jag känner alla som jobbar här. Hallen är mitt andra hem.
– Det blir förmodligen första finalsteget för mig på söndag. I augusti gick jag till min första Europatourfinal i Helsingfors och nu blir det nog final här. Jag är väldigt nöjd med det och älskar bowling just nu, säger Andersson.


Anton Andersson

I fredagens fjärde och avslutande start var det Carl Eklund som var starkast. Han vann squaden på 1367 poäng och avancerade till en 14:e-plats i totalen. Niclas Sörensen blev tvåa på 1347 poäng.
– Det känns bra att få till ett block som man kan kalla bra. Jag valde att borra upp en annan boll som rullade väldigt bra. Det gjorde att jag kunde spela enkelt och hålla mig i fickan.
Eklund gjorde en stark avslutning där han slog 274 i den sista serien, vilket var hans högsta för dagen.
– Det är ofta så för mig att när jag väl måste prestera så gör jag det.
Eklund spelar även en start imorgon kl 21.00.
– Kvällens squad gav väldigt mycket självförtroende men det finns samtidigt många saker att jobba vidare på för att göra det ännu bättre.

Markus Jansson är alltjämt i ledning i kvalet med 1480 poäng som han slog förra fredagen. Jesper Svensson är tvåa på 1461. Anthony Simonsen är på tredje plats efter att ha fått ihop 1419 i squad 16 under torsdagskvällen. Rasmus Edvall är den tredje bästa svenska spelaren på åttonde plats med 1392 poäng. Nora Johansson är 32:a med 1346 poäng och har den högsta placeringen av de svenska damspelarna.

Under lördagen väntar fyra ytterligare kvalstarter. Därefter står det klart vilka 56 spelare som når finalspelet. Därefter står det klart vilka 56 spelare som når finalspelet.

Mer info om finalspelet:

56 spelare går till söndagens finalspel. Topp 26 avancerar direkt till finalsteg 2. De som placerar sig mellan 27-44 går till finalsteg 1. Sedan finns det 12 extraplatser för spelare som inte redan placerat sig inom topp 44, inom följande kategorier.

– De fyra med högst resultat i Early Bird-starterna som inte redan kommit innanför cutten.

– Topp 2 spelare född 1973 eller tidigare

– Topp 2 U-21-spelare

– Topp 2 damer

– Spelaren som slår högst i serie 5.

– Spelaren som slår högst i serie 6.

Finalspelet består av fyra steg, därefter går de fyra bästa till semifinal över en serie. Segrarna i respektive match ställs mot varandra i finalen över en serie.

Tider finalspel söndag:

08.00: Final Step 1
Lane maintenance

11:00: Final Step 2
Lane maintenance

15:00: Final Step 3
Lane maintenance

16:30: Final Step 4
Lane maintenance

18.30: Semi finals

19:30: Finals

Resultat 

Livestream

Scoring 

Linus Wirén   09 september 2023 00:50