Storm Lucky Larsen Masters är med på PBA-touren 2023

2022 avslutades med en häftig bowlingnyhet då det stod klart att Storm Lucky Larsen Masters blir en del av PBA-touren 2023. Det är den enda tävlingen utanför USA som är med på proffstouren.
– Det är en stor ära, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig för tävlingen.

2017-2019 var Lucky Larsen Masters en del av PBA-touren genom världstouren. Därefter satte pandemin käppar i hjulen för World Tour. Förra året var Lucky Larsen Masters tillbaka och då ingick tävlingen i Europatouren. Men 2023 tar den plats på världsscenen och PBA-touren som enda tävling utanför USA. Tävlingen spelas i Olympia Bowling i Helsingborg den 1-10 september.
– Det känns väldigt stort. Vi tog själva kontakt med PBA och det är ett kvitto på att PBA litar på oss som arrangör, säger Martin Larsen som profilerar tävlingen med sitt namn och är sportsligt ansvarig för Lucky Larsen Masters.  
Han menar att PBA-statusen betyder mycket för svensk bowling.
– Det blir ett väldigt bra skyltfönster för bowlingen i Sverige när världens bästa bowlare spelar om en PBA-titel i Helsingborg. När jag växte upp tyckte jag det var stort att få se mina idoler spela och det är viktigt att barn och juniorer får göra det idag också.

Tävlingen är öppen för alla licensierade bowlare. För att ha chans att vinna PBA-titeln måste man vara medlem i PBA men vem som helst har möjlighet att vinna tävlingen och prispengarna. 
– Det sporrar nog många svenska spelare att få spela mot de bästa i världen och är en väldigt nyttig erfarenhet.

Det är full fart med förberedelserna och för att få in fler sponsorer. Vid sidan av tävlingen planeras det också för spännande event.
– Vi hoppas kunna presentera lite olika nyheter löpande, säger Martin Larsen.

I arrangörsstaben finns också Daniel Rönnbäck som är Tournament Director och Patrick Backe som driver Olympia Bowling. Patrick Backe är glad över att få ta emot världsstjärnorna i Helsingborg.
– Det här är helt enormt. Jag är tacksam över vårt fina samarbete med Helsingborgs Stad, Helsingborg Convention Bureau och alla sponsorer som gör detta möjligt, säger Patrick Backe.

Tidigare segrare Storm Lucky Larsen Masters:

2017 Jason Belmonte, Australien
2018 Kyle Troup, USA
2019 Carsten Warmen Hansen, Danmark
2022 Mathias Ankerdal, Danmark

Läs mer om  tävlingen på PBA:s sida här. 

Linus Wirén   19 januari 2023 19:23