Stefan Yngström och Martin Paulsson tar silver i dubbel i +50-EM

Första dagen på +50-EM i Ålborg och det blev medalj direkt för Sverige. Stefan Yngström och Martin Paulsson tar silver i dubbel. I finalen blev Tyskland för svåra och vann med 505-386.
– Skönt att inleda mästerskapet med en medalj, säger Stefan Yngström.

I kvalet dominerade Stefan Yngström och Martin Paulsson som blev etta på 2604 poäng. Tvåa var Tyskland på 2514 poäng. Mathias Ulfhielm och Joakim Stål var även nära att nå semifinal. De slutade på femte plats i kvalet och var endast åtta poäng ifrån Norge som blev fyra.

Firma Yngström/Paulsson fortsatte att övertyga i semifinalen där de vann mot Øyvind Harang/Ingar Gabrielsen från Norge med 439-388. I finalen väntade Uve Tscharke och Frank Öing, Tyskland, som stod för en stark semifinal mot Frankrike och vann där med 478-381. De vänsterhänta tyskarna var svårtstoppade även i finalen och vann över Yngström/Paulsson med 505-386.
– Vi visste att det skulle bli tufft då de spelade väldigt bra i semifinalen och det var inte mycket att säga om det i finalen. Men det känns bra att ha tagit medalj och gott att vara igång. Det blir alltid lättare framöver i mästerskapet när vi får en medalj tidigt. säger Martin Paulsson.

I Dubai 2021 gjorde Martin Paulsson sitt första +50-mästerskap där han vann VM-guld i mixed och tog silver i singel. Stefan Yngström har spelat tre +50-VM och gör nu sitt första EM. Han har en fin svit från mästerskapen och genom dagens medalj så har han tagit medalj i alla fyra mästerskap.
– Det känns skönt att ta en medalj även om det är lite surt att det inte gick hela vägen när vi spelade så bra i kvalet. Vi fick lite problem i finalen och spelet gick lite snabbare. Men det är ändå en jättebra start på mästerskapet. Vid +50-VM i Dubai hade Martin och jag lite stolpe ut i dubbeln så det var kul att vi kunde ta en medalj nu, säger han och fortsätter:
– Martin spelar otroligt bra och det är väldigt tryggt att spela med honom.

Förbundskapten Peppe Engström var nöjd med medaljen och starten på mästerskapet.
– Sett till hur det utvecklades så vann vi ett silver. Tyskland var bättre än oss i finalen. Martin och Stefan gör en väldigt bra prestation idag. Det betyder mycket till kommande distanser att få med sig en medalj direkt. Mathias och Joakim gör också en fin premiär och är nära att nå semifinal.

Imorgon är det dags för damernas dubbel. Annika Kilander och Anna Staflund inleder i squad 1 kl 09.00. Kl 13.15 intar Christina Dahlgren och Eva Vännman i squad 2. De fyra främsta avancerar till semifinal med start 17.30. Finalen avgörs kl 18.15.

Tider måndag, dubbel damer
09.00-12.15 squad 1
13.15-16.30 squad 2
17.30 Semifinaler
18.15 Final

Resultat
Livestream

Linus Wirén   29 januari 2023 20:19