Stämningen på topp vid Special Olympics Games

I helgen arrangerades Special Olympics Games i Malmö som är en av Sveriges största tävlingar för paraidrottare, där alla har möjlighet delta efter sina förutsättningar.
Bowlingtävlingen spelades fredag och lördag i Baltiska bowlinghallen.

Invigningen genomfördes i torsdags och Malmö fylldes av 1000 gulklädda idrottare från 12 idrotter, en stor del var bowlare. 

Under ett dygn var sedan Baltiska bowlinghallen full av dunkanden från klot som träffa banan, skratt, high-fives och jubel. ”Alla kan inte vinna, men alla kan ha roligt” mottot som avspeglade sig hos både ledare och spelare under hela helgen. Trots den peppande stämningen i hallen var det stort fokus hos spelarna på de som skulle göras ”rulla klot och träffa käglor”, vilket resulterade i många fina prestationer och resultat. Många medaljer och priser delades ut och oavsett resultat stod de på scen, jublade och tog emot publikens applåder. För alla kunde inte vinna, men alla hade roligt.

Vi frågade Madeleine Sandell om varför hon väljer att bowla? Svaret var glasklart:
– Att träffa nya människor, vänner och att tävla.
Hon önskar att de fanns fler tävlingsmöjligheter och var nöjd över allt som helgen hade gett henne.

Våra bowlare stod i centrum, men det hade aldrig varit möjligt utan alla fantastiska ledare och tävlingsledare som var med på plats. Våra tävlingsledare Christer och Mia rört sig både framför och bakom kulisserna under helgen och de är rörande överens om att detta är en upplevelse de kommer leva på länge.

Bowlinggänget i Baltiska hallen. 

Linus Wirén   21 juni 2022 21:41