Spader Dam vinner SM-guld i 3-manna

Spader Dam är svenska mästare i 3-manna. I finalen besegrade de BK Högland och vinner guld för andra året i rad.
– Coolt att vi lyckas försvara guldet, säger Anna Andersson i Spader Dam.

Damerna var först ut under fredagens stegfinal som direktsändes i SVT. I semifinalen ställdes Spader Dam mot B-K Eva. Det var även en repris på förra årets semifinal i Piteå. Återigen var Spader Dam starkast och vann med 399-357 (206-191, 193-166) I finalen väntade BK Högland som hade avancerat direkt till final efter att de blev etta i finalsteg 2 i december.

Spader Dam vann finalen mot Högland med 380-340 (207-176), (173-164) och försvarar SM-guldet i 3-manna. I Piteå 2022 vann de mot Team X-Calibur i finalen.
– Det känns jättebra. Vi hade lite extra press på oss själva som regerande mästare, men vi försökte att inte tänka för mycket på det. Det är coolt att vi lyckas försvara guldet och med precis samma lag som förra året. Vi har verkligen jobbat som ett lag hela vägen, säger Anna Andersson och fortsätter:
– Det blev inte så höga resultat idag men vi lyckas slå lite fler strikar än motståndarna och drog ofta ifrån i slutet av serierna. Banorna passade mig bra och jag hittade fina strikelägen. Det blev lite avslaget på slutet i finalen men vi är glada att vi kunde gå vinnande ur striden.

Rebecka Larsen i BK Högland var besviken över förlusten.
– Det känns inte som att de vinner för att de spelar jättebra utan främst för att vi spelar dåligt idag. Det är alltid lite speciellt att gå in i en stegfinal. Spader hade fått känna på banorna och kamerorna en match innan och för oss blev det rätt krampaktigt. När vi sedan släpper ifrån oss tre tomma efter en trippel så kommer vi inte in i matchen igen.
Tror du att ni kan glädjas över silvret med lite distans?
– Ett silver är aldrig roligt och jag tror inte vi kommer vara nöjda med dagens insats sen heller. Men i det stora hela med kvalet inräknat så får vi vara nöjda med vår prestation och att vi även slog ett svenskt rekord i finalsteg 1.

Katrin Jansson i Spader Dam tog en SM-trippel förra året då hon vann guld i Elit-SM (indviduellt), 3-manna och 8-manna. Genom dagens guld bibehåller hon sviten och tar sitt fjärde raka SM-guld.
– Det är bara att tacka och ta emot. Hoppas att det kan fortsätta så här. Det känns jätteskönt att vinna med samma lag igen. Vi har ett jättebra teamwork och håller ihop det på ett fint sätt idag, säger Katrin Jansson.

Topp 3 damer SM i 3-manna 2023

1. Spader Dam, Helsingborg
Anna Andersson
Emma Halttunen
Katrin Jansson
Josefine Linderoth

2. BK Högland, Nässjö
Malin Johansson
Maria Fridell
Rebecka Larsen
Sara Lundin

3. B-K Eva, Stockholm
Amelie Holgersson
Evelina Andersin
Lena Sulkanen

Resultat

Linus Wirén   03 februari 2023 20:47